DomácePop/Rock

Zagorovej hity nás opäť roztancujú. V máji sa vráti na Slovensko muzikál Biograf Láska.

By in Pop/Rock, Domáce

Zagorovej hity nás opäť roztancujú. V máji sa vráti na Slovensko muzikál Biograf Láska.

  • Pop/Rock
  • Domáce

Jeden z najlepších muzikálov na českej scéne sa vracia na Slovensko. Biograf Láska prináša nestarnúce hity Hanky Zagorovej, ktoré ocenia nielen jej fanúšikovia. Svoju premiéru u nás zažil v marci a u divákov mal od prvého momentu obrovský úspech. Mnohých preto istotne poteší informácia, že už v máji sa toto fantastické predstavenie opäť vracia do Bratislavy.

Slováci si Biograf Láska po prvýkrát pozreli a vypočuli vo štvrtok 14. marca. Muzikál je poskladaný z hitov Hanky Zagorovej. Okrem jej najslávnejších piesní zaujme aj krásnym príbehom o láska, ktorá je mladá, rovnocenná, nezabudnuteľná a dokáže odpúšťať. Na mnohé problémy súčasnosti nás prinúti pozerať z inej perspektívy, vďaka čomu z prdstavenia odchádzajú diváci plní silných dojmov.

Muzikál zaujal aj svojou hlavnou témou, ktorá je zrkadlom súčasnej uponáhľanej doby. Od prvých sekúnd vás vtiahne do deja a prinesie vám nezabudnuteľný zážitok. Počas 160 minútach uvidíte na scéne perfektné výkony, v ktorých zahviezdili napríklad Elis Ochmanová, Natália Halouzková a manželia Křížoví.

„I keď máme za sebou 150 repríz, boli to obrovské nervy. Tým, že to bola premiéra, bol to zvláštny pocit. Síce predstavenie dobre poznáme, zrazu sme pociťovali taký zdravý tlak. Cítili sme veľkú zodpovednosť voči slovenským divákom, kolegom a ľuďom, ktorí to tu organizovali. Mali sme dva náročné dni intenzívnych príprav, keďže tu bol trochu iný priestor a museli sme prispôsobovať aj nejaké jazykové úpravy, ale nakoniec sme si to užili,“ prezradil Jan Kříž, ktorý je režisérom tohto muzikálu a v Bratislave sa predstavil aj v postave Přemeka.

 

Hity Hanky Zagorovej každý jeden z účinkujúcich zaspieval podľa seba a vložil do nich kus svojho srdca. Pozitívna energia a úprimnosť preto z pódia veľmi rýchlo preskočia aj na divákov, ktorí si radi zaspievajú ich obľúbené hity. Romantické, ale zároveň aj vtipné a realistické predstavenie si preto v Bratislave vyslúžilo standing ovation.

Biograf Láska prináša príbeh troch najlepších kamarátok, ktoré sa ocitnú v situácii plnej neistoty. Eva, Jana a Alča sa navzájom hašteria, podpichujú, ale zároveň sú si vzájomne veľkou oporou. Stoja pri sebe v dobrom i zlom. Presne tieto príbehy z reality poznajú mnohí diváci, preto sú im natoľko blízke.

„Slováci majú brutálnu muzikálnosť. Keď začali počas piesní tlieskať, vždy tlieskali a skončili presne na tú dobu, ktorú mali. Veľmi ma to prekvapilo. Bol to jediný rozdiel medzi českými a slovenskými divákmi, inak sme si ako národnosti veľmi podobní a neexistujú medzi nami väčšie odlišnosti,“ našich divákov si pochvaľovala Michaela Tomešová, ktorá si zahrala Alču.

Elis Ochmanová taktiež priznala, že mala pred slovenskou premiérou veľký rešpekt. Predstavenie však podľa nej dopadlo vynikajúco a zanechalo to v nej silný dojem. „Mám niekoľko obľúbených skladieb Hanky Zagorovej. Okrem jednej sú všetky aj v Biografe Láska. Mám od nej veľmi rada pieseň Nápad a ten mi v muzikáli trochu chýba. Hanka bola fantastická speváčka, spievam si s ňou jej hity, cítim hĺbku jej textov. Každý z nich je samostatný príbeh, a to na nej milujeme úplne všetci,“ prezradila predstaviteľka Jany, ktorá Zagorovú veľmi obdivovala.

Tretiu kamarátku Evu stvárnila Marie Křižová, pre ktorú bola spolupráca s manželom výzva. Doposiaľ sa stretali len ako kolegovia priamo na pódiu. Keďže teraz je Jan režisérom predstavenia, tak ponuku na túto úlohu zvažovala trošku dlhšie. Na slovenské predstavenie sa aj spolu s ostatnými hercami veľmi tešila. Na Slovensku hrala už aj v minulosti a hrá sa jej tu veľmi dobre. „Česká a slovenská premiéra sú vždy iné. I keď sme boli jeden národ, mám pocit, že vy ste srdečnejší,“ odkázala Marie, ktorá sa predstaví aj vo všetkých ďalších predstaveniach pokračovania turné tohto muzikálu v Bratislave. Pri množstve hitov Hany Zagorovej sa núka aj pokračovanie Biografu Láska. Či o tom uvažujú, nám prehradila samotná Marie. „Nie je to len na mne a Janovi. Je to na celom tvoriacom tíme. No pri toľkých piesňach, ktoré mala Hanka, by to bolo možno aj na tristo muzikálov. Všetky jej skladby sú neuveriteľné,“ zasmiala sa Křižová.

Dobrou správou je, že Biograf Láska sa na Slovensko čoskoro vráti späť. Ďalšie predstavenia budú v bratislavskom STARS auditoriu 9. až 12. mája. Lístky sú už teraz v predaji na stranke www.starsauditorium.sk.

TS, zdroj Andrea Čurná

Tituly “Hana Zagorová” nájdete na spinaker.sk

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*