Vystúpenie Andrea Bocelliho zlomilo rekordy!

Vystúpenie Andrea Bocelliho zlomilo rekordy!
23. apríla 2020 spinaker

Vystúpenie Andrea Bocelliho zlomilo rekordy!

  • Zahraničie
  • Klasika

Najúspešnejší interpret klasickej hudby a najznámejší tenorista Andrea Bocelli 12. apríla na Veľkonočnú nedeľu naživo vystúpil v ikonickom Milánskom dóme. Za sprievodu organistu Emanuela Vianelliho zaspieval päť árií – „Panis Angelicus“, „Ave Maria“, „Domine Deus“, „Sancta Maria“ a „Amazing Grace“. Koncert, ktorý sa odohral na počesť osláv triumfu života nad smrťou, sa stal najsledovanejšou naživo streamovanou udalosťou klasickej hudby v histórii.

Na YouTube naživo sledovali vystúpenie nazvané Music for Hope takmer 3 milióny divákov a záznam si následne pustilo viac ako 35 miliónov užívateľov. Na vystúpenie obrátilo svoju pozornosť vyše 100 krajín sveta, vďaka čomu sa vystúpenie stalo YouTube trendom v desiatkach krajín, medzi ktoré patria napríklad Spojené štáty, Veľká Británia, Taliansko, Mexiko alebo Španielsko.

“Dobre známy aforizmus nám pripomína, že najtemnejšia chvíľa nastáva vždy pred úsvitom. Myslím si, že uplynulé veľkonočné sviatky, sú toho dôkazom. Veľká noc, ktorá oslavuje znovuzrodenie, je symbolom toho, že aj po tých najtemnejších nociach vždy vyjde slnko”, komentuje udalosť Bocelli. “Som neskutočne prekvapený a poctený, že sa môjmu vystúpeniu dostalo toľko ohromných reakcií, ktoré ďaleko presahovali moje očakávania. Pretože som veriacim katolíkom, bolo pre mňa o to väčšou cťou a privilégiom prepožičať svoj hlas modlitbe miliónov ľudí. Je to pre mňa dôkaz, že môj optimizmus týkajúci sa budúcnosti našej planéty,  je oprávnený. “

Vlajkovou piesňou vystúpenia sa stala skladba „Amazing Grace“, ku ktorej bol natočený aj videoklip, ktorý zachytáva Bocelliho spievajúceho na opustenom milánskom námestí. Zábery Bocelliho sú preložené krátkymi videami z vyprázdnených svetových metropol, ktoré zachytili drony.

Andrea Bocelli tiež založil fond nesúci jeho meno, ktorý finančnými príspevkami pomáha nemocniciam zaobstarať potrebné vybavenie na boj s koronavírusom.

Andrea Bocelli za svoju kariéru, ktorá ho vyniesla medzi najväčšie hviezdy modernej hudobnej histórie, spieval pápežovi, prezidentom a kráľovským rodinám. Má za sebou vystúpenie v najvýznamnejších koncertných halách a operných sálach, na konte má vyše 80 miliónov predaných nahrávok, Golden Globe, sedem BRIT Awards a hviezdu na Hollywoodskom chodníku slávy. Spolupracoval s Edom Sheeranom, Arianou Grande, Jennifer Lopez, Tonym Bennettom alebo Céline Dion.

Tituly Andrea Bocelliho si môžete kúpiť na www.spinaker.sk.

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*