Vydavateľstvo Opus uctí jubileum Milana Lasicu unikátnym 4CD.

Vydavateľstvo Opus uctí jubileum Milana Lasicu unikátnym 4CD.
13. februára 2020 spinaker

Vydavateľstvo Opus uctí jubileum Milana Lasicu unikátnym 4CD.

  • Pop/Rock
  • Domáce

Vydavateľstvo Opus vydáva 28. februára hudobné 4CD – komplet Mojich osemdesiat, ktorý mapuje celoživotnú tvorbu Milana Lasicu čoby vynikajúceho textára a interpreta.

Komplet zostavil a v obrazovo-textovej prílohe zasvätene okomentoval Juraj Čurný: “Pracovať s repertoárom, pod ktorým je podpísaný Milan Lasica, je radosť a súčasne aj veľká zodpovednosť nielen vzhľadom k úcte, ktorú voči nemu a jeho tvorbe mám. O to väčšia bola moja radosť, keď môj návrh dramaturgie akceptoval a urobil v ňom len niekoľko drobných úprav, ktoré som rád do finálnej podoby zakomponoval.

Celý súbor sa skladá zo štyroch CD, pričom každé z nich obsahuje 20 skladieb. Spoločne tak vytvárajú symbolickú osemdesiatku, každé z nich je pritom venované konkrétnej oblasti Lasicovej textársko – interpretačnej tvorbe:

CD1 Do batôžka… alebo (nielen) Lasica spieva (nielen) Lasicu – predstavuje jubilanta ako interpreta prevažne skladieb s vlastným textom v rozmedzí rokov 1969 – 2008.
CD2 Skôr než odídeš… alebo Milan Lasica vzdáva hold Františkovi Krištofovi Veselému a svojej obľúbenej hudbe z prvej polovice 20. storočia – prezentuje spoluprácu Milana Lasicu so súborom Bratislava Hot Serenaders vedeného trubkárom Jurajom Bartošom.
CD3 Prosperita… alebo Lipa spieva Lasicu – poukazuje na spoluprácu s jeho najvytrvalejším spolupracovníkom, Petrom Lipom.
CD4 Čerešne… alebo Hegerová, Lehotský, Filip, Satinský a mnohí ďalší spievaj Lasicu – obsahuje kolekciu skladieb s jeho textami, ktoré naspievali interpreti niekoľkých generácií od 60. rokov až po dnešok.

Titul si môžete kúpiť na www.spinaker.sk

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*