DomácePop/Rock

Vychádzajú pesničkové reedície albumov “S vetrom opreteky” a “My” trojice Lasica-Satinský-Filip.

By in Pop/Rock, Domáce

Vychádzajú pesničkové reedície albumov “S vetrom opreteky” a “My” trojice Lasica-Satinský-Filip.

  • Pop/Rock
  • Domáce

Pesničkové albumy trojice Lasica-Satinský-Filip patria do zlatého fondu slovenskej populárnej hudby a preto nemôžu chýbať v súčasnej vynilovej reedičnej aktivite Opusu.

S vetrom opreteky je druhý pesničkový album trojice Lasica-Satinský-Filip, ktorý pôvodne vyšiel vo vydavateľstve Opus v roku 1982. Album plnohodnotne nadviazal na superúspešný titul Bolo nás jedenásť z roku 1981. Prináša osemnásť piesní autorskej dvojice Jaroslav Filip (hudba) a Milan Lasica (texty), medzi nimi aj také skvosty, ako Rozpačité blues či legendárne Čerešne, v ktorých hosťuje pôvodná interpretka tohto evergreenu Zuzana Krónerová. Jedinečná poetika, nápaditosť, humor a nadhľad sú atribúty, ktoré určite potešia každého milovníka kvalitnej a osobitej populárnej hudby.

Album My s podtitulom Do tanca a na počúvanie pôvodne vyšiel v roku 1987 a nadviazal na úspešné albumy Bolo nás jedenásť a Sťahovaví vtáci. Trojicu hlavných spevákov sprevádza skupina Provisorium, pričom v jednej piesni sa objaví ako sólista aj Dežo Ursiny. Jedinečná poetika autorskej dvojice Filip/Lasica je umocnená osobitou a neopakovateľnou interpretáciou hlavnej trojice.

Zdroj: TS, Warner Music

Tituly na CD a LP nájdete na spinaker.sk

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*