Soundtrack k vianočnému filmu LAST CHRISTMAS s pesničkami Georga Michaela a skupiny Wham!

Soundtrack k vianočnému filmu LAST CHRISTMAS s pesničkami Georga Michaela a skupiny Wham!
16. októbra 2019 spinaker

Soundtrack k vianočnému filmu LAST CHRISTMAS s pesničkami Georga Michaela a skupiny Wham!

  • Zahraničie
  • Vianočné

Sony Music vydá 8. novembra 2019 v spolupráci s Universal Pictures pesničkový soundtrack k netrpezlivo očakávanému vianočnému filmu LAST CHRISTMAS, inšpirovaného hudbou a pesničkami George Michaela a skupiny Wham! Réžie sa ujal Paul Feig, hlavné role si zahrajú Emma Thompson (Láska nebeská), Emilia Clarke (Hra o tróny) a Henry Golding. Soundtrack obsahuje najznámejšie hity Wham! – Last Christmas a Everything She Wants a ďalších trinásť sólových hitov George Michaela.

Keď pred rokmi hovorila prvýkrát Emma Thompson s Georgom Michaelom o možnej spolupráci na filme, povedala: “Múdrosť a emocionálny rozsah Georgeových textov na mňa mocne zapôsobili. Mala som taký silný pocit, že jednoducho boli napísané pre film.”

“Po stretnutí s Georgom a spoločnom zdieľaní vášne pre tvorbu príbehu, som si uvedomila, že tento film s jeho básnickými textami musíme natočiť.”

Všetky skladby napísal, zaranžoval a zprodukoval George Michael sám, okrem This Is How (We Want You To Get High), k tvorbe ktorej sa pridal James Jackman. Soundtrack tak osloví všetkých fanúšikov, ktorí vyrastali s umelcovou hudbou a zároveň jeho tvorbu predstaví novej, mladej generácii.

Nápad k novému filmu začal tým, keď uznávaný britský producent David Livingstone hovoril s Emmou Thompson o svojej láske k hudbe Georgea Michaela a Wham!, špeciálne o hite Last Christmas. Rozhovor potom viedol k myšlienke nakrútiť film inšpirovaný práve týmto hitom. Takže na jar 2013 navštívila Emma Thompson George Michaela v jeho londýnskom dome, kde jej autor hitu dal svoje požehnanie.

Na soundtracku aj vo filme zaznejú milované hity ako Faith, Fastlove, Freedom ’90 a Too Funky, vedľa prekvapivo skvele zapadajúcich ďalších piesní Heal The Pain, Waiting for that Day a unplugged verzie pesničky Praying For Time, ktorú George nesmierne miloval.

Film Last Christmas príde do našich kín 28. novembra 2019.

Trailer k filmu:

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*