DomácePop/Rock

Vychádza 2LP a 2CD výberovka slovenskej legendárnej skupiny Made 2 Mate s názvom “THE COLLECTION”.

By in Pop/Rock, Domáce

Vychádza 2LP a 2CD výberovka slovenskej legendárnej skupiny Made 2 Mate s názvom “THE COLLECTION”.

  • Pop/Rock
  • Domáce

Made 2 Mate je pozoruhodná slovenská skupina, ktorá existovala v druhej polovici 90. rokov minulého storočia len 5 rokov, avšak za ten čas stihla nahrať štyri albumy, ovládnuť rozhlasový éter i klubovú scénu a najmä svojou fúziou rocku, popu a funku spôsobila veľký rozruch na slovenskej hudobnej scéne.

„Ich repertoár a zvuk sa vymykal všetkému, čo dovtedy na Slovensku vzniklo. Došlo k skvelej fúzii rocku, popu a funku v podobe pesničiek, v ktorých sa prirodzene a funkčne striedali mužský a ženský vokál, ktoré boli naspievané v angličtine a ktoré ani náznakom nepripomínali teritórium Slovenska či – v širšom pohľade – strednej Európy,“ píše okrem iného Juraj Čurný v booklete výberovky a vyjadril sa ďalej aj k existencii kapely a novej kompilácii: „Finančné, logistické, prevádzkové a s tým súvisiace aj vnútorné personálne komplikácie spojené s fungovaním niečoho, s čím nikto nemal žiadne skúsenosti napokon Made 2 Mate úplne vyčerpali a po piatich rokoch ukončili ich regulárnu existenciu. Neskoršie krátkodobé reuniony spojené s jednorazovými koncertnými a televíznymi vystúpeniami k obnoveniu existencie neviedli. Z Made 2 Mate sa tak stala legenda, ktorá sa vytratila aj zo všetkých predajných katalógov. Až v Opuse v roku 2008 vyšla kompilácia Best Of a po jej vypredaní na ňu nadväzuje tento výber 20 skladieb, koncipovaný pre v súčasnosti čoraz populárnejší vinylový formát. Na ňom, a samozrejme aj na digitálnych platformách budú mať niektoré zo skladieb Vrabca, Katky, Roba, dvoch Martinov a ďalších svoju premiéru. Môžete si tak novým spôsobom vychutnať nahrávky, ktoré ani po štvrťstoročí nestratili nič na svojej kvalite a aj napriek dlhému časovému odstupu znejú nadčasovo a aktuálne.“

Z nahrávok skupiny je zostavená 2LP a 2CD kolekcia, ktorá teraz vychádza pod logickým názvom The Collection. Album je doplnený sprievodným textom s unikátnymi informáciami o vzniku a existencii skupiny.

“Veľmi si ceníme postoj a odhodlanie Juraja Čurného. Počas najtemnejšieho obdobia pandémie, keď sme všetci museli byť zavretí doma a nemohli sme robiť to, prečo žijeme – hrať hudbu pre ľudí (čiernych, bielych, žltých, hnedých, ružových aj dúhových) skrátka pre všetkých, ozval sa telefón s otázkou: “Robko, čo keby sme vydali veľkú, reprezentačnú výberovku vašej skvelej skupiny MADE 2 MATE ako 2CD a dokonca aj 2LP album? Mám nápad, ako to urobiť a dokonca mám už aj zostavený návrh skladieb.” V tej chvíli som mal pocit, že pandémia prestala existovať a vyšlo tisíc sĺnk. A ako sa hovorí, takáto ponuka sa proste neodmieta, navyše nabití návalom pozitívnej energie, sme sa ihneď pustili do práce. Prebrať spiaceho obra – v podstate 20 rokov nečinnú legendu M2M bola dosť fuška, no našťastie sa to podarilo až do tých rozmerov, že vydavateľstvo Opus sprístupnilo takmer celú diskografiu skupiny na digitálnych streamovacích platformách a navyše v rámci krstu zažijú jeho účastníci jedinečný koncert zakladajúcich a zároveň súčasných členov tejto kultovej kapely. Sme nesmierne poctení nadchádzajúcou udalosťou a zároveň sa veľmi tešíme na stretnutie s našimi fanúšikmi,” vyjadril sa Robo Rist aj s celou kapelou.

Zdroj: TS, Warner Music

Tituly Made2Mate nájdete na spinaker.sk

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*