DomácePop/Rock

Vojta Nedvěd na vlastnej ceste maľuje na nebo s úctou k rodinnému odkazu.

By in Pop/Rock, Domáce

Vojta Nedvěd na vlastnej ceste maľuje na nebo s úctou k rodinnému odkazu.

  • Pop/Rock
  • Domáce

Nositeľ slávneho hudobného priezviska Vojta Nedvěd oslavuje tento rok tridsať rokov na scéne a vydáva nový album Maluju na nebe. Ten prichádza po dlhých ôsmich rokoch od predchádzajúceho počinu Zrnka. Sólová diskografia Vojtu Nedvěda nie je veľmi rozsiahla, aktuálny album je jeho tretím v poradí.

Ako hudobník a spevák je Vojta Nedvěd už tri desaťročia aktívny najmä na poli folkovej a country hudby s presahmi do ďalších príbuzných žánrov. Zoznam hudobných formácií, v ktorých participoval, je tak naozaj úctyhodný. Od prvých krôčkov v zoskupeniach Dinosauři, cez rodinnú formáciu Příbuzní, sprievodnú kapelu bratov Nedvědovcov, samotného Jana Nedvěda až k Tie Break, kde sa Vojta hudobne stretol so svojím otcom Františkom Nedvědom, ktorý sa stal inšpiráciou pre vznik jeho aktuálnej novinky „Maluju na nebe“.

Ďalším dôležitým medzníkom pre realizáciu novej kolekcie pesničiek bolo pre Vojtu zoznámenie s Petrom Hrdličkom, ktorý napísal väčšinu textov na album. Frontman a spevák rockového Škworu prispel jedenástimi textami z celkových trinástich a mimoriadne sa mu v nich podarilo nadviazať na povestnú „nedvědovskú“ poetiku. Po hudobnej stránke je pod albumom takmer výhradne podpísaný Vojta osobne. Na albume sa tiež ako pocta Františkovi Nedvědovi nachádza pesnička „Zlatá rybka“ z jeho repertoáru, pôvodne od amerického country popového speváka Dana Sealsa s českým textom Dušana Vančuru.

Súčasťou albumu sú tiež tri duetá: „Muzika je jedinečná“ s Petrom Hrdličkom, „Hlídej ten ráj“ s Karolínou Otevřelovou a obzvlášť cenný spoločný song s otcom Františkom „Můj osud“, ktorý sa podarilo nahrať ešte pred jeho odchodom do muzikantského neba.

Na nahrávaní albumu sa podieľali tiež hudobníci Jiří Škorpík, Petr Kocman, Milan Plechatý a Jan Linhart, ktorí prispeli k vydareným aranžmánom jednotlivých piesní i k skvelému celkovému zvuku albumu Maluju na nebe.

Zdroj: TS, Supraphon

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*