DomácePop/Rock

Víťazka SuperStar Barbora Piešová zverejnila tesne pred vydaním debutového albumu nový klip.

By in Pop/Rock, Domáce

Víťazka SuperStar Barbora Piešová zverejnila tesne pred vydaním debutového albumu nový klip.

  • Pop/Rock
  • Domáce

Speváčka Barbora Piešová, víťazka tohtoročnej speváckej súťaže SuperStar, zverejnila tesne pred vydaním svojho debutového albumu Som flegmatik, ale optimista klip k druhému singlu Vesmír.

Videoklip natáčala v priebehu troch dní na desiatich rôznych miestach, pamiatkach a prírodných pozoruhodnostiach Slovenska. “Dala som na Instagram anketu a ľudia nám poradili, kam sa máme ísť pozrieť, aby sme vo videu ukázali miesta, o ktorých možno mnohí ani nevedia, že sa nachádzajú práve v našej krajine. Verím, že sme vybrali tie správne tipy. Momentálne sme kvôli situácii mnohí uväznení doma a možno je teraz ten správny čas, aby sme objavili krásu nášho okolia,” ozrejmuje Barbora Piešová výber lokalít zachytených v klipe a necháva na divákoch, či ich spoznajú.

Pri príprave videa speváčka spolupracovala s fotografkou Monikou Richterovou, kamery a strih mali na starosti kamaráti z Emery Records. V klipe sa objavila aj Barborin sestra Lenka, ktorá sa na cestách starala o dobrú náladu.

Debutový album Som flegmatik, ale optimista nahrala Barbora Piešová počas leta s partiou hudobníkov a spoluautorov zo sereďského štúdia Randal Group Production – Zolim Tóthom, Ľubomírom Mazákom a Jimim Cimbalom. “Barbora je veľmi talentovaná a pracovitá. Počas nahrávania sa  veľa vecí menilo  a práve ona bola často iniciátorkou týchto zmien. Zároveň však pohotovo reagovala na všetky rady, podnety, ktoré sa týkali zmien textov, frázovania alebo samotného spevu. Bola radosť s ňou spolupracovať,” komentuje nahrávanie Zoli Tóth.

Na väčšine skladieb sa mladá speváčka spolupodieľala autorsky, a to ako po stránke hudobnej, tak aj textové. Na svoj debutový album zaradila vedľa prvého singlu Dážď a ďalších noviniek aj coververziu piesne Richarda Müllera Milovanie v daždi, ktorú naspievala s Mariánom Čekovským. Pripojila tiež žánrovo pestrý featuring so spevákom Michalom Šafratou a hip-hopermi zo skupiny Moja Reč. Album uzatvára bonus v podobe anglicky spievané skladby, ktorej text pre Barboru napísal Ivan Bič.

Album Som flegmatik, ale optimista vychádza už dnes, v piatok 30. októbra. Na webe spinaker.sk nájdete limitovanú verziu albumu s Barboriným podpisom!
Na FB stránke Spinaker si môžete pozrieť záznam live streamu z podpisovania CD.

Dvadsaťročná slovenská speváčka Barbora Piešová sa do povedomia publika dostala ako víťazka tohtoročnej speváckej súťaže SuperStar. Spevu sa začala venovať ako deväťročná a už ako dieťa zbierala rôzne ocenenia na speváckych súťažiach. Okrem toho sa venovala aj hre na gitaru a na klavír.

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*