DomáceFolk/Country

Vierka Šusteková vydáva nový album so zaujímavými hosťami!

By in Domáce, Folk/Country

Vierka Šusteková vydáva nový album so zaujímavými hosťami!

  • Domáce
  • Folk/Country

Rozvoj country hudby na Slovensku je zaujímavým fenoménom, ktorý si zaslúži pozornosť. Ako príklad možno uviesť Vierku Šustekovú, speváčku, herečku, hudobníčku a skladateľku, ktorá sa venuje tomuto špecifickému žánru už pár rokov. Na slovenskej hudobnej scéne totiž tento žáner nikdy nebol príliš obľúbený a dostal sa do popredia len sporadicky cez známe osobnosti zo zahraničia alebo prostredníctvom filmových soundtrackov. Preto bolo pre Vierku o to väčšou výzvou presadiť sa vo svete country hudby.

Postupom času si dokázala vybudovať stabilné publikum a stala sa inšpiráciou pre umelcov, ktorí sa chceli vydať podobnou cestou. Jej piesne sú zmesou tradičnej americkej country a slovenských folk-rockových prvkov, čo vytvára jedinečný štýl. Veľkú úlohu zohrala jej vytrvalosť a tvrdá práca na sebe. Neustále zdokonaľuje svoje spevácke aj skladateľské schopnosti a nezabúdala pritom ani na svoje interaktívne divadlo Fifo a Vierka, kde spolupracuje s kolegom Martinom Filipom. Svoju hudbu prezentuje nielen prostredníctvom koncertov, ale aj cez sociálne siete a YouTube kanál, kde si môžete vypočuť jej skladby ako “Nádej” či “Hra na osud” apod..

Viera v seba sama a odhodlanie ísť za svojím snom ju dohnali tak ďaleko, že dnes patrí medzi najväčšie talenty slovenskej country hudby. A ak ste ešte nepočuli o Vierke Šustekovej alebo jej piesňach, určite si ich nenechajte ujsť! Môžete tak urobiť vypočutím  nového CD Moje 2 Ja, kde spolupracovala s hosťami ako Allan Mikušek, Jaro Žigo ml, Peter Michalovič, Roman Ziaťko, Peter Kavický, Tamás Belicza a Richard Bánsky a ich vplyv na celkový tvar diela je teda výnimočný.  Kto vie – možno sa stane country aj vďaka Vierke vaším novým obľúbeným žánrom.

Zdroj: TS, Martin Filip

Nové CD Vierky Šustekovej nájdete na spinaker.sk

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*