“Ukážte vrecká”, odkazujú ľuďom v spoločnej skladbe Billy Barman a Gleb.

“Ukážte vrecká”, odkazujú ľuďom v spoločnej skladbe Billy Barman a Gleb.
30. marca 2020 spinaker

“Ukážte vrecká”, odkazujú ľuďom v spoločnej skladbe Billy Barman a Gleb.

  • Pop/Rock
  • Domáce

Ako znie nová vlna slovenskej hudby, bez delenia na mainstream a underground, demonštruje čerstvo vydaná skladba Ukáž vrecká od Billy Barman. Obľúbená slovenská skupina sa v nej spojila s progresívnym raperom Glebom a súčasný zvuk umocnila strhujúcim vizuálom. Novinka je pozvánkou na štvrtý štúdiový album Billy Barman, ktorý vychádza už 6. apríla.

Ukáž vrecká pracuje s príbehom, ktorý je skutočný, ale presný výklad textu aj videa chce kapela nechať na poslucháčoch. „Pesnička je o človeku, na ktorom vám záleží a viete, že ak sa dostane do problémov, tak mu chcete byť na blízku. Každý si za dievča z klipu môže dosadiť niekoho konkrétneho,” hovoria Billy Barman.

O video sa postaral slovensko-česko-vietnamský tím združený pod značkou Filmsomnia. Výsledkom nie je štandardný hudobný klip, ale skôr úchvatný krátky film s účinkami pozitívneho “tripu”. Nebudete však k nemu potrebovať žiadne psychedeliká, bohate vám postačí hudba, gradujúce inštrumentálne pasáže či Glebov rapový “flow” na podklade hravej basovej linky.

Zaujímavosťou je, že nová skladba spojila dvoch aktuálnych držiteľov cien, ktoré každoročne odovzdáva slovenské verejnoprávne Rádio_FM. Billy Barman nedávno získali Rádiohlavu za singel roka a Gleba ocenili v kategórii najlepší album. Obidva projekty by sa dali označiť za zástupcov novej vlny, ktorým sú vymedzené žánrové mantinely pritesné. Dokazujú to aj šikovné prepojenia rôznych hudobných svetov na pripravovanom albume Zlatý vek. Staré sa prelína s novým, hlavnú úlohu však stále hrajú predovšetkým pesničky – s výpoveďou o dnešku a jasným “barmanovským” rukopisom.

Zlatý vek vydávajú Billy Barman už 6. apríla na značke Slnko Records. Album bude k dispozícii zatiaľ v digitálnej forme na webe vydavateľstva a po uvoľnení karanténnych opatrení bude dokončená CD verzia a vinyl. Plánované jarné turné sa presúva na jeseň.

Tituly Billy Barman kúpite na www.spinaker.sk

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*