DomáceMetal

TÖRR: Kultový album “Kladivo na čarodejnice” vychádza po 30 rokoch v reedícii.

By in Domáce, Metal

TÖRR: Kultový album “Kladivo na čarodejnice” vychádza po 30 rokoch v reedícii.

  • Domáce
  • Metal

Kultový album skupiny Törr “Kladivo na čarodejnice” z roku 1993 vychádza na CD a LP v limitovanej reedícii po remasteringu a s atraktívnymi bonusmi a prvýkrát je k dispozícii aj na digitálnych službách.

“Kladivo na čarodejnice” vydala skupina TÖRR ako svoj štvrtý štúdiový album. Bol nahraný ako prequel z rokov 1986 až 1989 a obsahuje jej ranný repertoár. Za uplynulých tridsať rokov sa v histórii československého metalu stalo kultovou zberateľskou raritou.

„V septembri roku 1986 sme sa dali dohromady s Otom Herešom a Milanom Hávom a počas jedného mesiaca napísali pesničky pre prvé demo Witchhammer, ktoré bolo znovu štúdiovo nahrané v roku 1993 pre vydavateľstvo Monitor. Vtedy by som neuveril, že sa bude ešte po viac ako tridsiatich rokoch reedovať a ľudia ho budú chcieť počuť. Chémia, kúzlo, mágia a šťastie,“ tak komentuje nové vydanie pôvodný člen Törr, basgitarista Vlastimil Henych, a Oto Hereš, zakladateľ skupiny, dopĺňa: „Je pravda, že skladby boli vtedy napísané rýchlo, pretože sme boli nabití energiou a chuťou robiť práve túto hudbu. Je skvelé, že sa teraz znova objaví na vinyloch a CD“.

Limitovaná reedícia albumu “Kladivo na čarodejnice” má teraz výpravnejšiu podobu. Nahrávka prešla analógovým remasteringom a booklet bol obohatený o dobové fotografie a reprodukciu unikátneho prvého plagátu skupiny z roku 1987. Vinyl vychádza na 180 g LP so splatter efektom.

Zdroj: TS, Warner music

Novinku nájdete tu: www.spinaker.sk 

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*