DomácePop/Rock

The Minority predstavujú slnečnú novinku!

By in Pop/Rock, Domáce

The Minority predstavujú slnečnú novinku!

  • Pop/Rock
  • Domáce

Bratislavská punk-rocková kapela The Minority predstavuje novú skladbu s názvom “Mám vás…”, ktorá pochádza z materiálu, ktorý je výsledkom poslednej návštevy štúdia ešte zo zimného obdobia v roku 2022. Táto novinka opäť prezentuje priamočiary a melodický “kalifornský” punk-rock, ktorému v správnej miere napomáha aj slnečný videoklip.

Pieseň svojim významom v sebe skrýva hlavne tú správnu dávku bezstarostnosti, ktorá až tak moc nerieši minulosť alebo budúcnosť, ale skôr sa zameriava na prítomnosť a užívanie si života naplno. Ako dodáva spevák a frontman kapely Peter Jarábek „Textom pesničky prúdi obrazne povedané “mladá krv”, pretože je veľmi dôležité aby človek neriešil stále nejaké minulé alebo budúce problémy, ale skôr bol duchom čo najdlhšie mladý a bez obáv. “

Videoklip k tejto skladbe sa tentokrát natáčal v Trnave na letisku Boleráz. Na veľkom a neohraničenom priestranstve, kde nič nebráni prieniku slnečných lúčov počas celého dňa. „Chceli sme, aby sa nám čo najlepšie podarilo zachytiť všetky tie slnečné zábery a západy slnka, ktoré dodávajú celému stvárneniu takú ľahkú a pohodovú atmosféru.“ hovorí Peter Jarábek a dodáva „Dať von tento singel akurát v zimnom období bol viac zámer ako náhoda. Veríme, že jeho letný nádych bude pekným kontrastom k týmto chladným dňom.“

Dejom celej snímky sa tiež nesú zábery, v ktorých kapela natáča ako keby samých seba na kameru, do ktorej adresuje text piesne a hlavne jej názov “Mám vás…”. To, kde majú chalani z kapely The Minority všetkých nie je presne povedané, ale dá sa to vydedukovať alebo domyslieť. „Týmto jednoduchým stvárnením sme chceli dať jasne najavo, kde všetky tie zaužívané pravidlá, otázky, frázy a obavy máme. “ dodáva Peter Jarábek.

Momentálne sa The Minority chystajú na krátke klubové turné a potom v lete na festivaly v rámci Slovenskej a Českej republiky. Nový singel “Mám vás…” je teda aj určitou pozvánkou na koncertnú sezónu v roku 2023.

Aktuálne koncerty na rok 2023
18.03. 2023 – Queen’s Pub, Púchov
12.05. 2023 – Rock House, Topoľčany
10.06. 2023 – Sound Garden Festival, Liptovský Mikuláš
21.07. 2023 – Vodafest, Dobrá Voda u Pacova (CZE)
04.08. 2023 – Kultúrne leto, Topoľčany
14.10. 2023 – RC Mlyn, Vrútky

Zdroj: TS

Tituly The Minority kúpite na spinaker.sk

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*