DomácePop/Rock

Text piesne “Kristián” od Pána Stanislava a Rakety vznikol pri čítaní jedálneho lístka.

By in Pop/Rock, Domáce

Text piesne “Kristián” od Pána Stanislava a Rakety vznikol pri čítaní jedálneho lístka.

  • Pop/Rock
  • Domáce

Už šiestym videoklipom zo svojho debutového albumu Amplion sa pripomína bratislavská kapela Pán Stanislav & Raketa a tentokrát ide o poriadnu rockovú “vypalovačku” pod názvom Kristián.

 “Niektoré nápady na pesničky vznikli tak, že som chcel Matúšovi (Kľúčikovi – gitaristovi kapely pozn. red.) demonštrovať, ako by mohol vyzerať text na skladbu, ktorú sme už mali, alebo ktorú som mal vymyslenú. Tak to bolo aj v tomto prípade, keď sme sedeli v dnes už neexistujúcej bratislavskej pivárni Kristián, kde som mu začal čítať menu z jedálneho lístka: Klobása, slanina, pivný syr Romadúr… Potom som do textu pridal rôzne podstatné mená, ktoré sa mi dobre spievajú a medzi ne som vložil jednotný refrén o Kristiánovi. Metóda voľných asociácií..(smiech)” – odhaľuje genézu vzniku textu Pán Stanislav.

V expresívnom videoklipe sa objavujú zábery z kultových filmov, ktorých hrdinovia vystihujú charakter superschopnosťami obdarenej šedej eminencie svetového diania – tajomného Kristiána. Či už je Fantomas, Krstný otec, alebo legendárny “padouch” Hogofogo z filmu Limonádový Joe v podaní Miloša Kopeckého.

Ako režisér je pod klipom podpísaný Stanislav Petrov.

Kapela v súčasnosti pracuje na novom albume, ktorého vydanie ohlásila na 1. Decembra tohto roku.

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*