Tereza Mašková zverejnila skladbu na počesť jej blízkeho priateľa, ktorý nás predčasne opustil.

Tereza Mašková zverejnila skladbu na počesť jej blízkeho priateľa, ktorý nás predčasne opustil.
2. januára 2020 spinaker

Tereza Mašková zverejnila skladbu na počesť jej blízkeho priateľa, ktorý nás predčasne opustil.

  • Pop/Rock
  • Domáce

Speváčka Tereza Mašková zverejnila počas vianočných sviatkov špeciálny hudobný počin. Jej nová skladba nesie názov “Láskou se splést”.

Pieseň je Tereziným duetom s jej blízkym priateľom Alešom Kubátom (†30), ktorý svoju rodinu a blízkych predčasne opustil pred rokom, kedy prehral svoj boj so smrteľnou chorobou. Tereza sa týmto hudobným gestom rozhodla vzdať Alešovi hold ako kolegovi hudobníkovi, no najmä ako blízkemu priateľovi. Špeciálnu spomienku zverejnila symbolicky 26. decembra, presne rok po úmrtí svojho kamaráta.

Tereza skladbu nahrala s Alešom ako spoločný duet už pred rokmi. V roku 2017 ju Aleš vydal na svojom debutovom albume “Daň z lásky”. Nakoľko Aleš bol taktiež súčasťou Terezinho dospievania, rozhodla sa kontaktovať jeho rodinu s otázkou, či by jeho pieseň, ktorú napísal pre nich dvoch, mohla zvečniť tým, že ju zaradí na svoj debutový album.

Aleš bol plný lásky, ktorú bezhranične spolu s jeho nekonečným úsmevom všetkým rozdával. Sme šťastní, že tento krásny duet, ktorý Aleško zložil a s Terezkou naspieval, bude žiť ďalej,“ vyjadrila sa na margo výnimočného duetu Alešova sestra Kateřina Kubátová v mene jeho rodiny, ktorá Tereze vopred udelila súhlas so zverejnením skladby.

Pri tejto príležitosti  spoločne s kapelou nahrávku nanovo prehrali; jemne  preprodukovali a obohatili pôvodnú verziu o viac hudobných nástrojov. Medzi nimi sa nachádzajú aj Alešovi veľmi blízki priatelia: Peter Hrnčirík (bicie), Marco Čaňo (husle) a Jakub Šedivý (gitara).

Aleš bol náš kamarát s obrovskými snami a obrovským srdcom, nikdy nepokazil srandu a pracoval na sebe a veľmi skoro nás opustil. Dlho som premýšľala nad tým, či mám pieseň vydať a vlastne doteraz neviem, či robím správne, i keď niekde v mojom vnútri si myslím, že správne robím. Aleš by si zaslúžil, aby sa o jeho piesni, ktorú napísal (Láskou se splést) ľudia dozvedeli, aby vedeli, kto Aleš Kubát bol,“ hovorí Tereza o skladbe “Láskou se splést”, ktorá bude mať v jej srdci navždy špeciálne miesto.

Hudobnú spomienku “Láskou se splést” Tereza zverejnila v sprievode jednoduchého vizuálu, ktorý spracoval režisér Dušan Krajčovič.

Aleš Kubát bol mladý talentovaný hudobník, herec a moderátor. Účinkoval v seriáloch “Ordinace v růžové zahradě” či “Cesty domů”. Režisér Zdeněk Troška ho tiež obsadil do svojej rozprávky “Strašidla”. Po absolvovaní brnenského konzervatória Aleš Kubát pôsobil v tamojšom Národnom divadle.  V roku 2017 vydal svoj debutový autorský album “Daň z lásky”, na ktorom vyšiel i duet s Terezou Maškovou “Láskou se splést”.

  

Asi ste už vo svojom živote prežili lásku, vzťah alebo niečo, čo vaše city nenechalo chladnými. Keď je človek zamilovaný, vníma život omnoho inak, než klasický bežný deň. Taký človek sa nielen správa zvláštne, ale vníma okolitý svet takým zvláštnym spôsobom. A práve tento stav ma upol k peru a papieru. Skrátka tieto pocity som chcel popísať, zhudobniť a odovzdať vám. Nejde len o piesne o láske, ale i o svete ako takom, ako ho vnímam ja.“ Aleš Kubát.

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*