DomácePop/Rock

TATA BOJS vystúpia v decembri v Prahe spoločne s kapelou Bez ladu a skladu.

By in Pop/Rock, Domáce

TATA BOJS vystúpia v decembri v Prahe spoločne s kapelou Bez ladu a skladu.

  • Pop/Rock
  • Domáce

Tata Bojs + záver roka + legendárne pražské Divadlo Archa = rovnica bez neznámych so zaručene skvelým výsledkom. Platilo to v minulosti a platiť to bude i tento rok, konkrétne 7. decembra naposledy v legendárnom pražskom Divadle Archa tak ako ho návštevníci poznajú dnes. Tata Bojs sa spomínaným koncertom so súčasnou Archou symbolicky rozlúčia, keďže divadlo mení od budúceho roka svoj koncept, názov i tím. Očakávaný hudobný večer bude naozaj výnimočný okrem iného i vďaka špeciálnemu hosťovi – Tatáči si totiž prizvali spriatelenú slovenskú kapelu Bez ladu a skladu. Spoločne sľubujú nahliadnutie za Horizont audio-vizuálnych udalostí. A kto vie, možno zaznie i nejaká nová pieseň z pripravovaného albumu Tata Bojs…

„No, on ten názov znie tak trochu tajomne, ale v podstate som pri návrhu scény vychádzal z jedného môjho obrazu z poslednej doby. Volá sa Horizont udalosti – to jednotné číslo je tam zámerne – a na ploche s veľkosťou 2×3 metre pracujem s horizontálnymi štruktúrami. Takže trochu podobne riešime scénu, len namiesto akrylu na plátne sa bude v tomto prípade používať synchrónna projekcia a smart ledkové svetlá inštalované v horizontálnych pruhoch,” hovorí k pripravovanému vystúpeniu Tata Bojs frontman Milan Cais a dopĺňa: „Koncerty v divadle Archa sa za tie roky pre nás stali dosť výnimočnými nielen ich obsahom. V podstate by sa dalo povedať, že po klube Delta, kde sme boli doma v 90. rokoch, sme od krstu Futuretra v roku 2000 doma v Divadle Archa. Vždy sa nám tu snažili so všetkými našimi bláznivými nápadmi vyjsť v ústrety a to si veľmi ceníme. Tento koncert tak vnímame i ako akési poďakovanie Arche za tie roky skvelej spolupráce.”

Pražská koncertná rozlúčka Tata Bojs s aktuálnym rokom tentokrát nebude mať žiadne vinylové súvislosti (ako to bolo napríklad vlani, keď sa krstila reedícia Kluci kde ste?). Fanúšikovia sa však môžu pokojne staviť o celú LP diskografiu TB, že aj tento koncert bude opäť niečím výnimočný. To by, predsa neboli Tata Bojs, aby si nepripravili nejakú špecialitu a prekvapenie.

„Už nejakú dobu s veľkými pauzami pracujeme na nových skladbách na 11. radový album a nie je vylúčené, že na koncerte zaznie v úplnej svetovej premiére jedna alebo dve pesničky naživo. Pár dní pred koncertom máme naplánované sústredenie, tak by to snáď mohlo klapnúť. A ešte jedna veľká zaujímavosť sa chystá na 7. decembra. V spolupráci s pivovarom CLOCK sme uvarili tri TATA špeciály, ktoré všetky spája dozrievanie v dubových sudoch. Pivá majú výstižné názvy: Ležatá osmička (8°), Šťastnější (12°) a Léčitel (26°). Výslednú chuť sme ladili spolu s vrchným sládkom Jakubom Sychrom a ku každému pivu som urobil originálny akvarel, ktorý bude tvoriť etiketu. Je to limitovaná edícia, takže balíme iba 500 kusov tohto unikátneho horkého trojlístka. Na koncerte budú premiérovo v predaji v rámci nášho merch stánku a dokonca sme sa dohodli s Archou, že v baroch bude možnosť dať si Šťastnější i na výčape, aby si návštevníci koncert náležite užili a odchádzali z neho naozaj šťastnejší,” prezrádza s úsmevom Milan Cais.

Okrem vyššie spomínaného však treba venovať patričnú pozornosť i výberu špeciálneho hosťa koncertu, ktorým bude slovenská formácia Bez ladu a skladu. Kapela vedená zakladateľom festivalu Pohoda Michalom Kaščákom je od svojho vzniku hudobne i vizuálne výnimočným zjavom a jej koncerty sú obzvlášť vzácne, keďže formácia nevystupuje veľmi často.

„Mišo je len nepatrne starší než my, ale v dobe, keď sme začínali, sme už k Bez ladu a skladu vzhliadali ako k zaslúžilej a hlavne skvelej kapele! Neskôr sme zistili, že majú i množstvo rovnakých idolov ako my (B-52´s, Talking Heads…) a ešte neskôr sme sa s nimi zoznámili a skamarátili. Spoločné idolstvo tomu možno trochu napomohlo. Je pre nás ohromná česť, že jeden zo svojich prevelice vzácnych koncertov odohrajú BLaS s nami v Arche! Už len preto by som všetkým odporučil, aby si dátum 7.12. zapísali výrazne do diárov. A samozrejme ‘modrým perom’,” komentuje súznenie Tata Bojs s Bez ladu a skladu i blížiaci sa spoločný koncert Mardoša.

„Čo viac si môžeme priať, ako odohrať koncert so spriaznenou kapelou v úžasnom divadle vo fantastickom meste? Tata Bojs sú zjavom, vždy sme s obdivom pozerali na ich energiou nabité koncerty. Obdivujem, ako to Mardošovi stále skáče a pritom skvele hrá, Milanovi parádne spieva a rovnako dobre búcha a ako dokážu so všetkými okolo vytvoriť dokonale fungujúci hudobný mechanizmus. To všetko s patričnou dávkou nadhľadu. Tešíme sa na spoločný koncert! Verím, že nás čakajú výnimočné pražské hudobno-priateľské slávnosti,” dodáva Michal Kaščák.

Ak si tento unikátny večer nechcete nechať ujsť a lákajú vás výzvy skryté za horizontom, svoju účasť si môžete poistiť včasným nákupom vstupeniek, ktoré sú v predaji v sieti: GoOut.

Zdroj: TS, Supraphon

Tituly Tata Bojs nájdete na spinaker.sk
Tituly Bez ladu a skladu nájdete na spinaker.sk

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*