DomácePop/Rock

“Taliansky muzikál” ožíva vďaka výberovému albumu súrodencov Júlie a Petra Hečkovcov.

By in Pop/Rock, Domáce

“Taliansky muzikál” ožíva vďaka výberovému albumu súrodencov Júlie a Petra Hečkovcov.

  • Pop/Rock
  • Domáce

Výberový album Taliansky muzikál najznámejšej slovenskej súrodeneckej dvojice Júlie a Petra Hečkovcov obsahuje tie najúspešnejšie skladby a dodnes živé hity z troch albumov z rokov 1985 – Spútaná láskou, 1987 – Sny vo farbách a 1989 – Maturitné tablo. Zostavil ho producent Juraj Čurný a kompilácia ukazuje, ako prirodzene sa Júlia a Peter Hečkovci dokázali presadiť na slovenskej hudobnej scéne v období jedného z jej najväčších vrcholov. Zároveň potvrdzuje, že melodická pesnička bola, je a bude jedným zo základných prvkov našej populárnej hudby. Na výbere nechýbajú piesne ako Kráľovná pavlačí a dvorov, Spútaná láskou, Maturitné tablo a samozrejme aj titulný legendárny Taliansky muzikál. Album vychádza vo vinylovej aj CD verzii.

„V najúspešnejšej časti príbehu hudobnej kariéry súrodencov Júlie a Petra Hečkovcov možno nájsť niekoľko zaujímavých momentov. Jedným z nich je aj spôsov ich spoločného pôsobenia, ktorý do veľkej miery pripomína podstatu existencie švédskej dvojice Roxette. V obidvoch prípadoch je tvárou dua neprehliadnuteľná žena, pričom jeho mužská časť má svoj nezanedbateľný autorský a producentský podiel,“ píše Juraj Čurný okrem iného v zhrňujúcom sprievodnom texte na booklete albumu.

„Možno je pre publikum zaujimavé aj to, že s nami hrali, nahrávali alebo inak spolupracovali vždy výborní hudobníci a hviezdni kolegovia. A bolo ich za tie roky skutočne dosť (Zlatá Bratislavská lýra 1984 – dvojhlasné gitarové live sóla v súťaži – Peter Schnábel a Andrej Šeban, na base hral Anton Jaro a na bicie Karol Olah zo skupiny Fermata, nadčasové aranžmán piesne Mekyho Žbirku Scenár tuctového príbehu – Ali Molnár zo skupiny Plus, Pavol Varga – aranžmánn piesne Taliansky muzikal),“ hovorí Peter Hečko a Júlia dodáva: „Skupina Knokaut mala za 10 rokov hrania tri zostavy s hosťami a príležitostnými spoluhráčmi. V skupine Plus s nami hrali samé hudobné osobnosti. Všetci sú vymenovaní v booklete LP a CD. Nechceme menovať, aby sme na niekoho nezabudli. Sme vďační producentom za toto skvelé vydanie a výber, sme šťastní, že vychádza. Určite by sa dala urobiť ešte jedna taká kompilácia, pretože mnohé ďalšie skladby by si zaslúžili miesto tiež na takom výbere. Napr. Skúsme byť mladí, Brieždenie, Stretnutie s láskou, Príbeh, Hodiny na starej radnici… ale z kapacitných dôvodov to nebolo možné“.

„S konštatovaním Juraja Čurného, že naša tvorba nebola a nie je len “mandžare dormire”, sa dá iba súhlasiť. Zároveň však s obrovskou úctou, pokorou a s klobúkom v ruke, v predklone až po zem, ďakujeme hudobnému Pánu bohu, že nám Taliansky muzikál dal,“ jednoznačne sa vyjadrili Júlia a Peter Hečkovci.

Tituly Petra a Júlie Hečkovcov nájdete na www.spinaker.sk

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*