DomácePop/Rock

Spevák a producent Martin Harich spätne prerobil svoju pieseň “Simple Song”.

By in Pop/Rock, Domáce

Spevák a producent Martin Harich spätne prerobil svoju pieseň “Simple Song”.

  • Pop/Rock
  • Domáce

Po roku od vydania štúdiovej “country” verzie Martinovej skladby “Simple Song”, sa dnes na streamovacích platformách objavila verzia akustická – iba vo forme spevákovho hlasu a jeho gitary.

Netradičným krokom hudobník reagoval na nápad svojich fanúšikov z letných koncertov, ktorí ho na sociálnych sieťach požiadali o pieseň aj v takejto “nahej” – akustickej podobe.

Skladba tak získala 2 úplne rozdielne šaty. To, či si ju radšej vychutnáte v pokojnej atmosfére jesenného večera, kde počuť každý dotyk strún o pražce alebo uprednostníte skôr rytmickejšiu, roadtripovú verziu v štýle “new wave country”, necháva Martin na vás.

“Kreatívny proces u mňa takmer vždy končí v deň, keď skladbu zazdieľam poslucháčom. Často som v produkcií ponorený mesiace, a väčšinou sa už neviem dočkať, kým začnem pracovať na čomsi novom. So “Simple songom” to bolo iné, čo považujem za fajn zmenu. Pieseň pre mňa odzrkadľuje dôležitú etapu života, ktorú som strávil v USA, kompozíciou hudby do muzikálu. Práve preto znie prvá verzia z roku 2020 trochu viac “country”.  Čosi sa však zmenilo po pandémií, kedy som skladbu hrával na koncertoch u nás doma –  iba sám s gitarou. Zrazu som mal pocit, že práve tento jednoduchý a nahý zvuk sa pesničke hodí najviac. Znela totiž presne tak, ako keď som ju písal.  Dokonca do mňa pár ľudí na instagrame pichlo, či by som im takúto “pokojnú a jemnú” verziu nenahral. A tak som ju teda nahral, a dnes vydal. Úprimne verím, že Vás v tieto dni ešte viac naladí do pokojnej – jesennej nálady.” uzatvára Martin.

Pieseň je dostupná aj na streamovacích platformách.

Zdroj : MH, Mili Bazanac Kadlčíková

Tituly Martina Haricha nájdete na spinaker.sk

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*