Speváčka Luci vydáva svoj debutový singel “Sama sebou”.

Speváčka Luci vydáva svoj debutový singel “Sama sebou”.
24. marca 2020 spinaker

Speváčka Luci vydáva svoj debutový singel “Sama sebou”.

  • Pop/Rock
  • Domáce

Priniesla tisíc otázok a jedinú odpoveď. Za mladým objavom stojí producent Andrej Hruška, známy zo spoluprác so Celeste Buckingham, Luciou Bílou, Majkom Spiritom a inými. Jeho portfólio je zárukou, že sa na hudobnej scéne objavila talentovaná speváčka, skladateľka a textárka. Prvý singel, ktorý mal premiéru 23. februára je o identite človeka, ktorý hľadá svoje vlastné ja.

Ak nepoznáme seba, sme len prázdne rámy na stenách,“ tvrdí začínajúca hudobníčka Lucia Ščigulinská (25r.), ktorá sa rozhodla pre umelecké meno Luci. Už v prvej piesni Sama sebou naznačuje, že sa v hudobnom priemysle neplánuje na nič hrať.

Z umeleckej školy až do profesionálneho štúdia
Jej príbeh by sa v skratke dal opísať ako cesta z Lendaku do Bratislavy za svojim snom. Hudobné základy získala v ZUŠ-ke, pôsobila vo folklórnom súbore a ako študentka si vyskúšala aj spev v zbore. Okrem kolektívnych vystúpení, naberala skúsenosti aj v malých formáciách, kde sa zoznámila so žánrami ako je jazz a soul.

Po vysokej škole nezačala pracovať, ale rozhodla sa presťahovať do Bratislavy a tvoriť. Svoje prvé nahrávky poslala producentovi Andrejovi Hruškovi, ktorému sa piesne zapáčili a ponúkol jej spoluprácu. Dnes je to už niekoľko mesiacov odkedy v štúdiu začali pripravovať jej prvý singel. „Chcem robiť hudbu, ktorá bude v súlade s mojimi hodnotami a názormi. Verím, že môžem byť inšpiráciou pre ostatných, pretože pochádzam z malej obce na Slovensku a aj napriek okolnostiam a prekážkam si idem za svojim snom.

Vlastný štýl aj etablovaní muzikanti
Vo svojej debutovej piesni predstavuje seba a svoj hudobný štýl. „Každý z nás má tisíc otázok, na ktoré by chcel poznať odpoveď. Častokrát, keď hľadáme svoje vlastné ja, nájdeme len ilúziu. Stávame sa niekým, kým v skutočnosti nie sme, a tým prichádzame o to najvzácnejšie čo máme, byť samým sebou,“ hovorí Luci o svojej prvej piesni.

Ako speváčka pôsobí skromne, autenticky, ale hudobne sa prezentuje plným zvukom s prepracovanou kompozíciou. Na piesni sa Luci podieľala hudobnou i textovou zložkou. Okrem toho prináša originálnu melodiku, modernú elektroniku, ale aj jemnú melanchóliu. K výslednej podobe prispel nahraním basovej linky Michal Šelep (Zuzana Mikulcová, Peter Lipa, Katarína Máliková), a nahraním klávesovej stopy Matej Mikloš (Majk Spirit, Veronika Strapková).

Prvý singel aj s klipom
Úprimne, nemala som predstavu, ako by mal klip vyzerať, ale chcela som jednoduchý nápad s prekvapivým záverom,“ prezrádza Luci. K finálnej podobe prispel veľkou mierou aj talentovaný a všestranný umelec Samuel Hošek, ktorý jej pomohol s prvými skúsenosťami pred kamerou. Okrem neho odviedol skvelú prácu aj produkčný tím a vďaka spoločnému úsiliu sa im podarilo pretaviť víziu do reality. “Celý prebieh natáčania som si veľmi užila, aj keď to boli naozaj náročné dni. Bojovali sme s viacerými okolnosťami ale myslím si, že sme to zvládli. Z finálnej podoby a hlavne získaných skúseností sa úprimne teším.“ hovorí Luci.

Ako sa Luci cíti po svojom debutovom singli? „Celý tento proces od nápadu, cez nahrávanie až po výslednú pieseň je veľmi vzrušujúci – plní sa mi sen a som veľmi vďačná môjmu okoliu, ktoré ma povzbudzuje a podporuje,” hovorí o svojich pocitoch.

Môžu sa fanúšikovia tešiť aj na ďalšiu tvorbu? „Nebudem skrývať moje nadšenie. Piesní mám napísaných viac a v štúdiu už aktuálne pripravujeme druhú skladbu. Ak ju nechcete premeškať, pozývam vás sledovať ma na sociálnych sieťach Facebook, Instagram a Youtube pod meno Som Luci.

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*