Slováci dobíjajú Afriku prostredníctvom unikátneho medzinárodného hudobného projektu.

Slováci dobíjajú Afriku prostredníctvom unikátneho medzinárodného hudobného projektu.
20. novembra 2019 spinaker

Slováci dobíjajú Afriku prostredníctvom unikátneho medzinárodného hudobného projektu.

  • Hip-hop/Rap
  • Domáce

V roku 2018 sa začala vyvíjať zaujímavá medzinárodná hudobná kolaborácia. Slovenskí a nigérijskí umelci medzi sebou začali komunikovať o možnej spolupráci. Najskôr „priletela vlani Nigéria na Slovensko“, tento rok sa zase vybrala slovenská posádka do Afriky. Výsledkom je skvelý rodiaci sa projekt afrických rytmov a hudby zastrešených slovenskou hudobnou produkciou.

Na začiatku tohto medzinárodného hudobného priateľstva je slovenský producent Peter Pann. Ten sa v uplynulých rokoch stabilizoval ako jedna z najvýraznejších osobností medzi slovenskými producentmi. Popri neprehliadnuteľných úspechoch po boku rapera Kaliho začal prinášať aj vlastné projekty, spomedzi ktorých najviac zaujal producentský album Progress (2017).

Približne pred troma rokmi sa stal stredobodom jeho záujmu hudobný žáner AfroBeat, ktorého sila a energia mu učarovala natoľko, až vyústila do medzinárodnej spolupráce s nigérijskou hviezdou Ice Princom. Slovensko a Afrika sa vďaka tomu stretli v spoločnom hudobnom projekte. Peter Pann a Ice Prince aktuálne pripravujú spoločné medzinárodné EP.

Toto leto zverejnili prvú ochutnávku z EP – singel “Mi Gyal Dem”:

Aktuálne, v závere roka uzrel svetlo sveta druhý song, ktorý vzišiel z ich vzájomnej spolupráce “Know You Better”:

Ako prezrádzajú, to stále nie je všetko – fanúšikovia sa dočkajú aj ďalších ich spoločných skladieb.

Do tímu, ktorý priložil ruku k dielu v tejto medzinárodnej spolupráci, patria Michal Nemtuda, ktorého si vybrali ako dvorného režiséra videoklipov svojho EP, Boris Beharka a Aron Mitu, ktorí sa postarali (nielen) o technický a produkčný support náročnej služobnej cesty do Nigérie…

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*