Škwor púšťa do éteru singel “Milionu hvězd se ptáš”.

Škwor púšťa do éteru singel “Milionu hvězd se ptáš”.
2. decembra 2019 spinaker

Škwor púšťa do éteru singel “Milionu hvězd se ptáš”.

  • Pop/Rock
  • Domáce

Česká kapela Škwor aktuálne u fanúšikov boduje seriálom live videí z minuloročného vypredaného koncertu v pražskej O2 aréne. Koncertná oslava 20. narodenín populárnej rockovej štvorice, ktorú navštívilo vyše 14 tisíc fanúšikov, bola nadupanou prehliadkou, počas ktorej zazneli tie najväčšie hity bohatej kariéry Škwor. Jedným z vrcholov celej show bola silná balada “Milionu hvězd se ptáš” z predposledného albumu “Hledání IDentity”, ktorá patrí medzi najobľúbenejšie skladby kapely a na základe veľkej odozvy fanúšikov i médií sa práve dočkala nového singlového vydania.

„Je samozrejmé, že sledujeme, ktorá pesnička sa ľudom páči viac, a ktorá naopak menej. Skladba prešla určitým vývojom a pridaním živého klavíru získala nový rozmer. Vlastne sme vymysleli ďalšiu, a nebojíme sa povedať i lepšiu verziu. Už keď sme ju v tomto prevedení hrali v O2 aréne, bolo nám podľa reakcií fanúšikov jasné, že táto úprava funguje na 1000%. Atmosféra, ktorá pri tejto skladbe vznikla, bola taká jedinečná, že rozhodnutie vypustiť ju ako singel, bolo veľmi rýchle,“ vysvetľuje kapela.

Skladba, ktorá sa nielen podľa ohlasu v O2 aréne, ale napríklad i na Spotify či vo fanúšikovských anketách, ukazuje ako jedna z najpopulárnejších, má tak nespochybniteľný potenciál stať sa ďalším úspešným singlovým zárezom Škworu. Zároveň môže poslúžiť ako vítané osvieženie pri čakaní na nový album, podobne ako slúži celý seriál live videí z O2 arény, ktorého nové diely pribúdajú každú nedeľu večer na YouTube kanál kapely, pričom posledný je v pláne na 29. 12. 2019.

„Reakcie na rozhodnutie podeliť sa s fanúšikmi formou live videí a tiež DVD, sú jednoznačne pozitíve. Veľká časť ľudí už doma DVD prehrávač ani nemá, a na našom YT kanáli si môžu pozrieť všetky videá  za sebou tak, akoby to bolo de facto i na nosiči a navyše v lepšej obrazovej kvalite,“ dodáva Škwor.

Nič z vyššie uvedeného ale rozhodne neznamená, že by pražská štvorica zaháľala, keď príde na novú tvorbu. Naopak! Ako potvrdzujú nasledujúce slová, kapela priebežne pracuje na novom, v poradí už 10. albume, ktorý má v pláne vydať na jeseň budúceho roka. „Nové skladby vznikajú už tradične hlavne v našej produkcii a s účasťou nikoho zvonku nepočítame. V tom teda zmeny nie sú, ale všetko ostatné je tentokrát inak. Nová skúšobňa, nové štúdio, nové spôsoby a technológie nahrávanie, nový gitarista…. Momentálne nahrávame demo snímky s nápadmi a prebiehajú prvé nástrely spevu s textami.“

Než sa dočkáme nového materiálu, môžeme sa tešiť na pokračovanie hojne navštevovaného “Uzavřenej kruh Tour II.”, ktoré odštartuje na sklonku februára, a kapela v rámci neho odohrá 12 koncertov na miestach, kde dlho alebo doposiaľ vôbec nehrala. Vstupenky na turné fanúšikovi nájdu v sieti Ticketstream.

ŠKWOR – UZAVŘENEJ KRUH TOUR II

  1. 2. 2020 – Znojmo
  2. 3. 2020 – Frýdek Místek
  3. 3. 2020 – Karlovy Vary
  4. 3. 2020 – Zábřeh na Moravě
  5. 3. 2020 – Benešov
  6. 4. 2020 – Jindřichův Hradec
  7. 4. 2020 – Pardubice
  8. 4. 2020 – Žďár nad Sázavou
  9. 4. 2020 – Klatovy
  10. 4. 2020 – Kladno
  11. 4. 2020 – Česká Lípa
  12. 5. 2020 – Uherské Hradiště

Tituly umelca si môžete kúpiť na www.spinaker.sk

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*