DomácePop/Rock

Skupina TEAM vydáva reedíciu s názvom “7edem” s hitom “Krátke lásky”.

By in Pop/Rock, Domáce

Skupina TEAM vydáva reedíciu s názvom “7edem” s hitom “Krátke lásky”.

  • Pop/Rock
  • Domáce

Legendárna slovenská poprocková skupina Team nahrala svoj siedmy radový štúdiový album s príznačným názvom 7edem v roku 2000 pre vydavateľstvo Forza Music. V zostave skupiny sa popri Paľovi Haberovi, Dušanovi Antalíkovi, Milanovi Dočekalovi a Ivanovi Válkovi prvýkrát objavil – zatiaľ ako hosť – jej neskorší základný člen Juraj Tatár.

Album autorsky pripravili kmeňoví autori skupiny (Antalík, Habera, Dočekal, Kinček) spolu s textárom Dušanom Hevierom a vytvorili kolekciu typicky teamovských piesní s výraznými refrénmi a prepracovanými aranžmánmi vrátane megahitu Krátke lásky. Album 7edem po prvýkrát vychádza na vinylovej LP-platni.

“Album 7edem má niekoľko zaujímavých prvenstiev. Je to prvý album, ktorý bol v roku 2000 vydaný v novovzniknutom vydavateľstve Forza Music. Je to prvý album, ktorý bol nahratý v novovybudovanom súkromnom štúdiu P. Haberu v Ivanke pri Bratislave. A je to prvý album, na ktorom sa v zostave skupiny Team objavil ako nový kmeňový člen Juraj Tatár,” spomína Július Kinček, spoluautor a producent albumu a pridáva ešte jednu zaujímavosť: ”Výber pilotného singla nechala tentoraz skupina Team na Forzu, kde sa na túto tému uskutočnil niekoľkohodinový brainstorming tvorivých pracovníkov, až to chvíľami pôsobilo komicky ako v amerických filmoch. Voľba nakoniec padla na pieseň Krátke lásky a ukázalo sa, že to bolo dobré rozhodnutie…”

Zdroj: TS, Warner Music

Tituly TEAM nájdete na spinaker.sk

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*