DomácePop/Rock

Skupina Nocadeň ohlasuje vydanie albumu “Nestrieľajte do labutí” na vinyle novou verziou rovnomenného hitu.

By in Pop/Rock, Domáce

Skupina Nocadeň ohlasuje vydanie albumu “Nestrieľajte do labutí” na vinyle novou verziou rovnomenného hitu.

  • Pop/Rock
  • Domáce

Skupina Nocadeň tento rok oslavuje 25 rokov od svojho založenia. Pri tejto príležitosti sa rozhodla obzrieť do minulosti a zaspomínať si na úspešný album Nestrieľajte do labutí z roku 2006. Ten, po šestnástich rokoch od svojho vydania, vyjde na vinyle. Jeho vydanie predznamenáva nanovo zaranžovaná a naspievaná titulná skladba Nestrieľajte do labutí, ktorú skupina v týchto dňoch vydáva ako singel.

Pesnička Nestrieľajte do labutí patrí medzi najväčšie hity skupiny Nocadeň. Doposiaľ jej dominoval ústredný klavírny motív, ktorý pre pôvodnú verziu nahral Martin Husovský. Ten však v novej verzii nenájdete. Pesnička, ktorú zmastroval zvukový inžinier Vlado Meller, dostala úplne nový aranžmán, avšak so zachovaním jej podstaty.

„Našou snahou bolo zachovať atmosféru pôvodnej verzie a zasadiť ju do kontextu, kam sme sa zvukovo posunuli v posledných rokoch. Takže je v nej počuť oveľa viac elektroniky. Prvýkrát sme si vyskúšali spoluprácu s mladým producentom Petrom Krčulom a finálnu podobu sme doladili s našimi dlhoročnými spolupracovníkmi, Vladom Gnepom a Vladom Mellerom,“ hovorí Rasťo Kopina.

Reedícia albumu Nestrieľajte do labutí vyjde na druhom vinyle Nocadeň začiatkom novembra tohto roku.

Zdroj: TS, Universal Music

Tituly Nocadeň nájdete na spinaker.sk

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*