DomácePop/Rock

Skupina NO NAME vydáva to najlepšie za 25 rokov na vinyle!

By in Pop/Rock, Domáce

Skupina NO NAME vydáva to najlepšie za 25 rokov na vinyle!

  • Pop/Rock
  • Domáce

Skupina NO NAME má prvý vinyl v histórii kapely! Výberová dvojplatňa nesie názov NO NAME The best of 25. Na vinyle je 23 piesní, nechýbajú megahity Žily, Ty a tvoja sestra, Prvá, Čím to je až po Elity či Vianoce s Božidarou. Spevák a frontman kapely Igor Timko si kvôli novinke NO NAME zaželal pod stromček nový gramofón.

Skupina NO NAME má za sebou úspešný rok plný koncertovania. Obľúbení hudobníci odohrali nedávno v Zlíne jediný adventný koncert v celom Československu, ktorý bol beznádejne vypredaný. A v sobotu vystúpili ako headlineri v Ostrave na akcii pre rádio Blaník pred 15 tisíc fanúšikmi! Teraz si pre priaznivcov pripravili ďalšiu chuťovku – výberovú dvojplatňu.

„Skladby sme vyberali debatou medzi sebou, podľa toho, čo pre nás ktorá pieseň znamenala. Samozrejme sme zvážili aj odozvu u poslucháčov. Bestofka dokonale mapuje naše celé úspešné obdobie. Prvá pieseň výberovky je Ty a Tvoja sestra, ktorá nám vlastnou tvorbou definitívne otvorila dvere do slovenského éteru. Kvôli časovému limitu vinylu zostali mnohé piesne mimo výberu. Ale dohodli sme sa s vydavateľom na dvojalbume, takže zadanie určuje kapacitu. Je tam teda všetko podstatné od Sestry až po Vianoce s Božidarou,” rekapituluje líder kapely Igor Timko.

NO NAME hrá v zložení Igor Timko, Dušan Timko, Ivan Timko, Roman Timko, Zoli Šallai a Pavol Jakab. Kapela je na scéne už 26 rokov. Dvojvinyl NO NAME The best of 25 je prvý v celej ich histórii.

„Sami sme milo prekvapení, že sa vinylovky vracajú na trh. V branži sa už potichu žartuje, že nás čaká návrat ku kazetám… Začínali sme hrať v časoch, keď platne a kazety akurát končili. A po 26-tich rokoch koncertovania sú tu znova časy, kedy sa zase vinyl stáva trendy. NO NAME The best of 25 je pekná limitka a zberateľský kúsok,“ teší sa Igor Timko.

Vizuál dvojvinylu má na konte grafik Peter Brutovský, ktorý ho poňal dosť surealisticky. Na obale je mnoho inotajov a piktogramov, ktoré znázorňujú názvy jednotlivých hitov NO NAME. Bude si mať Igor Timko dvojplatňu na čom prehrať?
„Ako deti sme mali gramofón, ale teraz na Ježiška som si zaželal nový. Verím, že ho prinesie. Mám staré platne Rolling Stones, Elánu a mnohé ďalšie. Stále som to odkladal, takže naša výberovka je impulzom aj pre nás,“ s úsmevom hovorí Igor.

Zdroj: TS, Nora Krchňáková

Tituly NO NAME nájdete na spinaker.sk

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*