Skupina Elán vydáva po piatich rokoch nový album “Najvyšší čas”.

Skupina Elán vydáva po piatich rokoch nový album “Najvyšší čas”.
14. októbra 2019 spinaker

Skupina Elán vydáva po piatich rokoch nový album “Najvyšší čas”.

  • Pop/Rock
  • Domáce

Na nové nahrávky čakali priaznivci plných 5 rokov. Toľko času uplynulo od predchádzajúceho albumu Živých nás nedostanú, predaj ktorého priniesol skupine dvojnásobnú platinovú platňu. “Tak sme to zase dali. Najlepšie ako sme dokázali. Dúfam, že budú ľudia spokojní,” hovorí Jožo Ráž, basgitarista a spevák. “Bol už, najvyšší čas, aby sme našim fanúšikom ponúkli nové pesničky. Trvalo to trochu dlhšie, pretože sme na seba prísni,” dodáva klávesák a spevák Vašo Patejdl. Gitarista a spevák Jano Baláž uvažuje: “Teraz sa nám darí, ale čo potom?

Pesničky sa natáčali v štúdiu Jána Baláža v Bratislave a Elán na ňom pracoval viac ako jeden rok. Mix obstarali Jano Baláž, Jožo Krajčovič a Peter Fambi Farnbauer. Mastroval Jano Červenka. K skladbe Sekery a nože doplnil vokály ako hosť spoluautor niekoľkých skladieb Pavol Jursa. Druhým hosťom na albume je Andráš Madarasz, na harmoniku zahral v skladbe Sto životov. Obal vytvoril dlhoročný kamarát skupiny a autor výtvarných návrhov predchádzajúcich albumov a nezameniteľného loga Alan Lesyk. Na albume nechýba ani hit Ľúbim ťa. Vydaniu albumu predchádzal klip k piesni Bulvárne krysy.

Elán je najúspešnejšou česko-slovenskou rockovou skupinou. Štyrikrát po sebe, v rokoch 1984 až 1987, získal československého Zlatého slávika v kategórii skupiny. Osemkrát za sebou, v rokoch 1998 až 2005, vyhral slovenského Zlatého slávika. Jožo Ráž je navyše majiteľom dvoch Zlatých slávikov v kategórii spevák roka, a to v rokoch  2000 a 2001.

Na megakoncert Elánu v Prahe na Letnej 20. septembra 2003 prišlo viac ako 85.000 divákov. Vlani oslávila táto hudobná legenda 50 rokov existencie.

Tituly skupiny Elán si môžete kúpiť na www.spinaker.sk

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*