DomácePop/Rock

RODAN si v českom národnom finále Eurovízie otvoril Klub introvertov.

By in Pop/Rock, Domáce

RODAN si v českom národnom finále Eurovízie otvoril Klub introvertov.

  • Pop/Rock
  • Domáce

Ak vás meno RODAN doposiaľ obchádzalo, vyzerá to, že je najvyšší čas to zmeniť. Sotva 20-ročný mladík zo susednej Českej republiky na seba prvýkrát výrazne upozornil pred dvoma rokmi s rádiovým hitom Gone a vlani svoj talent potvrdil albumovým debutom Glasses Off. V týchto dňoch zažíva ďalší zásadný míľnik vo svojej začínajúcej kariére – so singlom Introvert Party Club sa prebojoval v konkurencii vyše 170 nahrávok ako jediný muž do pätice finalistov českého národného kola súťaže Eurovision Song Contest 2023. Skladbu, ktorú predstavil 30. januára v priamom prenose iVysílání ČT a na Youtube ESC, sprevádza civilný videoklip z pražských ulíc.

„Byť v národnom finále Eurovízie je niečo, čo by chlapcovi, ktorý sotva vyjde z domu a väčšinu času trávi s gitarou alebo pri playstation, nikdy nenapadlo. Eurovízia je skvelá platforma na to, aby interpret dostal svoju hudbu do všetkých kútov sveta, pretože, aj keď to my v ČR až tak nevidíme, táto súťaž je veľkým fenoménom. Presne tak to beriem. Ako fantastickú šancu dostať sa so svojimi pesničkami do sveta,” vyznáva sa RODAN, ktorý o hlasy domácich i zahraničných fanúšikov zápolí do 6. februára so ženským štvorlístkom tvoreným Maellou, Markétou Irglovou, Pam Rabbit a kapelou Vesna.

K samotnej súťažnej skladbe, ktorá vznikla vlani v rámci jesenného Songwriting campu CZ, RODAN dodáva: „Introvert Party Club rozhodne považujem za jednu z najlepších vecí, ktoré som kedy urobil. To je, samozrejme spôsobené tým, že som ju nepísal sám. So spoluautormi Jendom Vávrom, Britom Joe Dolmanom a Dánom Jeppom Engelbrecht Appelom sme mali ambíciu spojiť ‚šťastný‘ zvuk so smutným a hlbokým textom. Chceli sme skrátka dosiahnuť kontrast, ktorý pre nás všetkých v hudbe veľmi funguje. A to sa nám, myslím, podarilo.”

Viac o novom singli a tiež o samotnom RODANovi sa môžete dozvedieť v aktuálnom vydaní Supraphon Podcastu. Skladba na prvé vypočutie zaujme radostne nákazlivým tanečným zvukom a spojením esencie pesničkárstva s tým najlepším zo súčasnej popmusic. Pieseň výborne dopĺňa a rozvíja sprievodný videoklip, ktorý vznikol s podporou OSA Partner. Trio Tomáš Holzknecht (réžia), Ondřej Kudyn (supervízia) a Jenda Vávra (scenár) sa v námete voľne inšpirovalo instagramovým fenoménom dudewithsign a vyslalo mladého pesničkára do pražských ulíc s kartónovými ceduľami s fragmentami textu piesne. Neveselé pocity introverta na rozbehnutej párty, o ktorých v Introvert Party Club svojím charizmatickým vokálom RODAN spieva, tak v kulisách januárovej Prahy a s prispením (ne)náhodných okoloidúcich dostali nový rozmer. „Aj keď som introvert, nemám vôbec problém s tým, keď si o mne niekto myslí, že som čudný. Ľudia si to kvôli mojej uzavretej povahe aj tak väčšinou myslia, takže robiť po meste ‚blbosti‘ s ceduľami bolo to najmenej. A rovnako ako celý tím som si to užil,“ komentuje natáčanie RODAN.

Jeho postup do svetového finále Eurovision Song Contest 2023, ktoré sa uskutoční 9.–13. mája v Liverpoole, môžete svojimi hlasmi ovplyvniť aj vy do 6. februára prostredníctvom oficiálnej aplikácie ESC – Eurovision Song Contest on the App Store (apple.com) / Eurovision Song Contest – Aplikace na Google Play

Zdroj: TS, Supraphon

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*