DomácePop/Rock

“Princezná zakletá v čase” má soundtrack. Hudba k novému českému fantasy práve vychádza.

By in Pop/Rock, Domáce

“Princezná zakletá v čase” má soundtrack. Hudba k novému českému fantasy práve vychádza.

  • Pop/Rock
  • Domáce

Novú českú fantasy rozprávku Princezná zakletá v čase sprevádza soundtrack s hudbou Lukáša Daniela Paříka. Nechýba na ňom ani highlight Tam za řekou v podaní Terezy Maškovej, ktorý sa na YouTube blíži k hranici jedného milióna zhliadnutí.

Hudba je jednou z nosných častí úspešného filmu. To sa potvrdilo aj pri novej českej fantasy rozprávke Princezná zakletá v čase režiséra Petra Kubíka, ktorá už mesiac žne úspechy v našich kinách. Autorom hudby je spoluscenárista filmu Lukáš Daniel Pařík, úspešný autor, ktorý pred pár rokmi vstúpil na hudobnú scénu vlastným symfonicko-rockovým muzikálom. Rovnako ako pri celom rade ďalších členov realizačného tímu, bola Princezná zakletá v čase jeho debutom v oblasti celovečerného filmu.

Veľmi dobré hodnotenie filmových kritikov, skvelé ohlasy od divákov a hlavne úspech filmovej piesne “Tam za řekou”, naspievanej československou superstar Terezou Maškovou a hlavnými hercami priamo z filmu, viedli k vytvoreniu soundtracku.

Soundtrack s epickými orchestrálnymi kúskami, aké poznáme skôr zo zahraničných produkcií, obsahuje aj aktuálne virálnu pieseň Tam za řekou,  ktorá vo filme znie v podaní držiteľky Českého leva Elišky Křenkovej. Verziu pre české rádiá naspievala československá superstar Tereza Mašková v sprievode hereckého obsadenia rozprávky: Marka Lambory, Natálie Germáni, Jana Révaia a ďalších.

Stejně jako u příběhu i u hudby jsme chtěli udělat krok vpřed a nemít ve filmu jen prvoplánově sladkou, klasicky pohádkovou hudbu. Rozhodl jsem se proto přistoupit k temnému orchestru, výrazným partům violoncell, mužským sborům a k ohromnému spektru bicích nástrojů, jaké můžeme najít třeba u Hanse Zimmera,“ říká Lukáš D. Pařík.

Tituly Terezy Maškovej nájdete na www.spinaker.sk

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*