Práve vychádza prvý singel “Nineteen eighty” Joe Satrianiho.

Práve vychádza prvý singel “Nineteen eighty” Joe Satrianiho.
7. februára 2020 spinaker

Práve vychádza prvý singel “Nineteen eighty” Joe Satrianiho.

  • Pop/Rock
  • Zahraničie

Nový štúdiový album Joe Satrianiho “Shapeshifting” vyjde 10. apríla 2020 na značke Sony Music / Legacy Recordings. Prvý singel “Nineteen eighty” vychádza práve teraz na všetkých streamingových službách a na rockových rádiách. Joe Satriani zverejnil aj celý tracklisting albumu.

Predpredaje albumu začínajú tiež dnes a navyše si fanúšikovia môžu objednať v Satrianiho D2C obchode CD a LP (s exkluzívnym modrým kolorováním a originálnym podpisom).

“Shapeshifting” produkovali spoločne Joe Satriani a Jim Scott (Foo Fighters, Red Hot Chili Peppers, Tom Petty & The Heartbreakers) s dlhoročným spolupracovníkom Johnom Cunibertim, ktorý mal na starosti mastering albumu. Satriani zverejnil širokú škálu spolupracovníkov, nových i starších, ktorí mu pomohli priviesť skladby k životu. Legendárny bubeník Kenny Aronoff (John Fogerty), basista Chris Chaney (Jane ‘s Addiction) a klávesista Eric Caudieux sa stali zásadnými muzikantmi na novom albume, zatiaľ čo do štúdia prichádzali ďalšie špeciálne návštevy: Lisa Coleman (The Revolution) alebo napríklad Christopher Guest.

Prvým singlom “Nineteen Eighty” sa nesie retro zvuk, ktorým si Satriani pripomína obdobie, kedy spolupracoval so svojou prvou kapelou The Squeares. Budúce gitarový hrdina, ktorým sa stal o dekádu neskôr, si musel počkať … Za tú dobu sa jeho hudba veľmi zmenila a vyvinula, ale singel sa upína na to dobré a zásadné, čo v 80. rokoch vznikalo.

Ako už Joe Satriani zverejnil, v polovici apríla vyrazí na svetové turné “The Shapeshifting Tour,” ktoré zahrnie 42 európskych zastávok, vrátane pražského koncertu naplánovaného na 6. mája do pražského Kongresového centra.

“SHAPESHIFTING” tracklist:

  1. Shapeshifting
  2. Big Distortion
  3. All For Love
  4. Ali Farka, Dick Dale, an Alien and Me
  5. Teardrops
  6. Perfect Dust
  7. Nineteen Eighty
  8. All My Friends Are Here
  9. Spirits, Ghosts and Outlaws
  10. Falling Stars
  11. Waiting
  12. Here The Blue River
  13. Yesterday ‘s Yesterday

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*