DomácePop/Rock

Pozrite si minútový valentínsky darček od vokálnej skupiny For You!

By in Pop/Rock, Domáce

Pozrite si minútový valentínsky darček od vokálnej skupiny For You!

  • Pop/Rock
  • Domáce

Čo všetko sa dá vytvoriť iba piatimi hlasmi za jednu minútu? To vám ukáže vokálna skupina For You, ktorá vytvorila jednominútové videá v acapella podobe. Zatiaľ prerobila dva svetové hity a plánuje ďalšie. Ktoré – to môžete ovplyvniť priamo vy – fanúšikovia, ktorých nápady kapela For You rada spracuje. Na Valentína si vybrali svetoznámu „Love Is In The Air”, ktorú päť výnimočných hlasov zverejnilo presne na sviatok zamilovaných.

Vokálnu skupinu For You tvoria piati hudobníci, ktorí sú známi úpravou svetových hitov do acapella štýlu. Na konte majú spoluprácu so Simou Martausovou na hite „Nenahraditeľná“. Skupine For You chýbajú fanúšikovia a tak sa s nimi snaží aspoň na diaľku zostať v kontakte. Vymyslela si sériu minútových videí, ktorými chce ukázať, čo všetko dokáže päť jedinečných hlasov bez použitia nástrojov.

Keďže sa v tejto dobe nedá koncertovať, aspoň týmto spôsobom chceme zostať v kontakte s našimi poslucháčmi. Zároveň im chceme ukázať, čo všetko sa dá dokázať len za použitia ľudských hlasov. Skladby nahrávame aj nakrúcame v našom štúdiu. To sa stalo naším druhým domovom a zároveň v týchto časoch aj jediným zdrojom príjmu, nakoľko nahrávame aj iných interprétov,” prezradil Andrej Mann.

Sériu videí sa kapela rozhodla odštartovať piesňami o láske, ktorú v týchto časoch tak veľmi potrebujeme.

Na Valentína sme sa našich fanúšikov na facebooku opýtali, aká je ich najobľúbenejšia pieseň o láske. Prišlo veľa názorov a medzi mnohými nádhernými piesňami bola aj Love Is In The Air. Myslím si, že drobné láskavosti, pozornosti od druhého sú po celý rok veľmi dôležité, nielen na Valentína. Ale keďže je to práve sviatok zaľúbených, je krásne a vhodné si spomenúť na naše polovičky, na naše lásky, na partnerov. Potešiť, pobozkať, postískať a byť vďační za to, že sme stále spolu,” vyznala sa sopranistka Katalin Lantos Borbély.

For You tvorí päť dokonalých hlasov – Milan Masiarik – tenor, Emil Esso Smoliga – beatbox/tenor, Nika Barľáková – alt, Katalin Lantos Borbély – soprán a Andrej Mann – bas. Skladby na cover vyberá kapela spoločne podľa toho, ktoré sa páčia jej a mohli by sa páčiť aj poslucháčom.

Každý má svoj obľúbený hit a cez tieto minútové videá by sme radi zapojili aj našich fanúšikov. Aby nám pomáhali vyberať piesne, ktoré by radi počuli od nás. Nech píšu, nech dajú návrhy, budeme sa tešiť. Na našej facebookovej stránke a na instagrame sa môžu s nami podeliť o nápady. Pre nás je to tiež výzva, ale s radosťou sa pustíme do práce. Pred časom sme napríklad pre rádio Expres robili úpravu Highway to Hell od AC/DC. Prerobiť sa dá do acapella podoby naozaj veľa,” hovorí Emil Esso Smoliga.

Kapela plánuje zverejniť každý týždeň nové minútové video. Fanúšikovia sa môžu tešiť na ďalšie aktuálne hity, ale aj hity minulých desaťročí.

V rámci kapely sme traja z nás rodičia, ktorí máme školákov, takže sa z nás stali aj odborníci napríklad na online vyučovanie. Naše manželky, či manželia chodia do práce, takže väčšina z nás má program dňa daný. Popri tom je tvorba hudby a videí pre našich fanúšikov hotovým balzamom. A myslím, že nám to aj pomáha zostať nad vecou a zameriavať sa na to pozitívne, čo nám život teraz ponúka,” uzatvára Milan Masiarik.

Tituly skupiny For You nájdete na www.spinaker.sk

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*