ZahraničieHip-hop/Rap

Post Malone prekonal rekord v počte diamantových singlov certifikovaných RIAA.

By in Hip-hop/Rap, Zahraničie

Post Malone prekonal rekord v počte diamantových singlov certifikovaných RIAA.

  • Hip-hop/Rap
  • Zahraničie

Piesne od rapera a speváka Post Maloneho „Circles“, „Better Now“ a „I Fall Apart“ dosiahli vo štvrtok 20.4.2023 status Diamond a pridali sa do spevákovej kolekcie diamantových singlov. Vďaka 10 miliónom predaných kusov z každého singlu, tieto tri piesne pomohli Maloneovi prekonať rekord držiteľa najvyššieho počtu diamantových singlov RIAA doteraz.

RIAA (The Recording Industry Association of America) je obchodná organizácia, ktorá podporuje a propaguje kreatívnu a komerčnú vitalitu hudobných vydavateľstiev v Spojených štátoch, najživšej komunite nahraných hudobných nahrávok na svete. RIAA tiež certifikuje Gold®, Platinum®, Multi-Platinum™, Diamond a Los Premios De Oro y Platino™ ceny za predaje a za streamovanie piesní a albumov.

Teraz s ôsmimi skladbami, ktoré prekročili diamantovú hranicu, Post Malone prekonáva doterajšieho rekordéra Bruna Marsa, ktorý má šesť diamantových singlov. Na počesť tejto príležitosti vydá Malone 21. apríla úplne nový album s názvom „The Diamond Collection“, ktorý pozostáva z ôsmich diamantových piesní, ako aj z jeho nedávneho singla „Chemical“.

Celý zoznam skladieb pripravovaného nového albumu:

  1. “White Iverson”
  2. “Congratulations” (feat. Quavo)
  3. “I Fall Apart”
  4. “Rockstar” (feat. 21 Savage)
  5. “Psycho” (feat. Ty Dolla $ign)
  6. “Better Now”
  7. “Sunflower” (with Swae Lee) hit z filmu: „Spider-Man: Into The Spiderverse“
  8. “Circles”
  9. “Chemical”

„Chemical“ je Postyho prvá skladba z roku 2023, ktorá nadväzuje na jeho posledný štúdiový album „Twelve Carat Toothache“ z minulého leta. Od štvrtka už skladba zaznamenala 17 miliónov streamov Spotify, zatiaľ čo jej videoklip dosiahol 5 miliónov videní na YouTube.

Čo je na Maloneovom novom úspechu asi najviac ohromujúce, je čas, za ktorý ho dosiahol. Prvá skladba z ôsmich diamantových singlov „White Iverson“ vyšla pred menej ako ôsmimi rokmi. S kariérou, ktorá ešte netrvala ani desať rokov, je Post Malone už teraz jedným z najpredávanejších umelcov všetkých čias, má najviac diamantových skladieb (v počte 8) a má najvyššiu certifikovanú skladbu “Sunflower” (dosiahla 17x Platinum) v histórii RIAA vôbec.

Zdroj: americansongwriter.com; atrl.net; themusicuniverse.com

Tituly umelca nájdete na spinaker.sk

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*