Petr Muk vs. 2020: rok mnohých sladkých a jedného trpkého výročia.

Petr Muk vs. 2020: rok mnohých sladkých a jedného trpkého výročia.
22. januára 2020 spinaker

Petr Muk vs. 2020: rok mnohých sladkých a jedného trpkého výročia.

  • Pop/Rock
  • Domáce

Petr Muk „Sny zůstanou“ – to je titul reprezentatívnej kolekcie, ktorá vyjde v piatok 24. januára k nedožitým narodeninám tohto predčasne zosnulého novoromantického tenora. Pomyselne štartuje rok početných výročí spojených s výnimočným spevákom, skladateľom a textárom.

Kompilácia „Sny zůstanou“ predstavuje najväčšie hity Petra Muka a skupín Oceán a Shalom, ktorých bol neodmysliteľnou súčasťou. Ani maximálna možná stopáž na CD a 2LP (s jednou skladbou navyše) nemôže zahrnúť dokonalý prehľad jeho tvorby, tie najzásadnejšie pesničky však nechýbajú.

Album „Sny zůstanou“ vychádza niekoľko dní pred už len možnými 55. narodeninami (4. 2. 1965) Petra Muka. V máji (24. 5.) to bude desať rokov, kedy predčasne skončila jeho pozemská púť. Tieto životné výročia dopĺňa ešte niekoľko profesijných: pred 35 rokmi sa zrodil Oceán, ktorý pred tridsiatimi rokmi vydal svoj debutový album “Dávna zem”. Štvrť storočia uplynie od konca ďalšieho úspešného projektu sa zásadným podielom Petra Muka, Shalomu. Zároveň to bude dvadsať rokov od vydania jeho najúspešnejšieho sólového albumu “Jizvy lásky”, plného hitov typu “Tančíš sama“ či “Neusínej“. V máji 2010 vyšiel piaty štúdiový a posledný sólo album “V bludišti dnů“, veľký náznak budúceho, no už nedokončeného plánu.

Vydanie kolekcie „Sny zůstanou“ je prvou aktivitou spojenou s uvedenými i ďalšími tohtoročnými výročiami Petra Muka, umelca, ktorý bude navždy chýbať.

Album umelca si môžete kúpiť aj na www.spinaker.sk.

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*