DomácePop/Rock

Petr Janda pripravil sólový album k svojim narodeninám.

By in Pop/Rock, Domáce

Petr Janda pripravil sólový album k svojim narodeninám.

  • Pop/Rock
  • Domáce

Legenda českého rocku i popu oslavuje 80. narodeniny. Pri tej príležitosti vydáva sólový album v spolupráci s mladými hudobníkmi i mnohými významnými hosťami. Novinka nesie názov Asi se mi nebude chtít a jej autor predstavil ako predzvesť pieseň „Hrací skříňka“.

Petr Janda a Olympic k sebe neodmysliteľne patria a tak to zostane i naďalej. Tento album je však mimoriadnou udalosťou k Petrovej osemdesiatke. Je jasné, že melodické nápady nezaprú autora zhruba tisícky piesní a desiatok hitov, ktoré zložil predovšetkým pre skupinu Olympic. A predsa je sólová platňa v mnohom odlišná. Je určitým bilancovaním, ohliadnutím a spomienkou, ale rozhodne nie odchodom.

Na album si Janda prizval hneď niekoľko významných hostí. Zaznie piano Petra Vondráčka, v ďalšej piesni si vypočujeme husle Pavla Šporcla, nechýbajú priatelia ako Jiří Stivín, Emil Viklický, Antonín Gondolán, Jiří George Kozel či Kája Mařík a Dobrý večer quintet. Základnú zostavu tvoria o niekoľko generácií mladší hudobníci – producent a bubeník Lukáš Pavlík (Chinaski), basista Adam Stivín, pianista a textár Ondřej Fencl alebo spevák a textár Lukáš Koranda. Na albume nechýba ani dueto s dcérou Martou Jandovou.

Povedal som si, že urobím album naprieč žánrami. A tak som urobil. Na albume nájdete pop, rock, folk, klasiku, jazz i pesničky. Proste žánre, ktorými som do určitej miery prešiel. Keď si to vypočujete, zistíte, že to i napriek tomu drží krásne pokope. Budem veľmi rád, ak sa vám môj album bude páčiť. Príjemné počúvanie a volume right!“ odkazuje svojim fanúšikom Petr Janda.

Fanúšikovia Petra Jandu sa môžu dočkali 12 suverénnych autorských piesní. Album vydal 22. apríla Supraphon na CD so špeciálnymi bonusmi alebo na vinyle či digitálne.

O tom, že spevák, gitarista a skladateľ Petr Janda má energie stále na rozdávanie, svedčí nielen pripravovaný album, ale i koncertné turné k 60. výročiu kapely Olympic. To vyvrcholí špeciálnymi koncertmi 18. a 19. novembra vo Veľkej sále Lucerny. Vstupenky sú už v predaji na stránkach skupiny alebo v sieti Ticketstream.

Titul nájdete na www.spinaker.sk

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*