DomácePop/Rock

Peter Juhás vydáva animovaný klip k skladbe ‘’Teším sa’’.

By in Pop/Rock, Domáce

Peter Juhás vydáva animovaný klip k skladbe ‘’Teším sa’’.

  • Pop/Rock
  • Domáce

Mladý hudobník, ktorého môžeme poznať či už z ulice, alebo televíznych obrazoviek, sa opäť hlási o slovo. Tentokrát to je folkovo ladenou skladbou, opisujúcou to, čo zažíva snáď každý z nás.

Peter Juhás, 24 ročný pesničkár z Lučenca, má za sebou veľký splnený sen a to vydanie debutového albumu s názvom ‘’Poctený životom’’. Spolupracoval na ňom s menami ako Jana Kirschner, Tomáš Fuchs, Annamária d’Almeida, Teri Čikoš, ale aj mnoho ďalších. Táto hudobná fúzia dala dokopy album v žánroch pop/folk/kadečo, ktorý dokonale vystihuje Petra takého, aký je. ‘’Týpek zo stromu’’, ako o sebe rád hovorí.

Napriek tomu, že ho nemôže odprezentovať na koncertoch, sa Peter snaží nezaostávať a po klipoch k skladbám ‘’Ty ani nevieš’’ a ‘’Mávam’’ prichádza animovaný klip k skladbe ‘’Teším sa’’. ,,Naozaj a úprimne sa teším z tohto songu. Je asi treťou, ktorú som v živote napísal. Keď som bol mladší, bol som také tučnučké čudo, ktoré nemalo veľa kamarátov. Počas môjho štúdia na Gymnáziu BS Timravy za mnou začala chodiť do triedy slečna z vyššieho ročníka,‘’ spomína hudobník.

,,Spočiatku som si myslel, že prehrala stávku a ja som trest, ale ona sa mi len snažila pomôcť začleniť sa. Veľmi mi to pomohlo a vytvorili sme si pekný vzťah,’’ pokračuje ďalej účastník súťaže The Voice 2019, kde sa umiestnil na 4-tom mieste. ,,Potom ale prišiel jej maturitný ročník, po ktorom sa naše cesty rozišli. Ostalo mi po nej len veľa pekných spomienok a ešte viem, že je to Simonka z Poltára. V našich životoch je ale veľa ľudí, ktorí prídu a potom zase odídu, no majú svoj zmysel a preto sa na to treba pozerať s úsmevom a radosťou. A ktovie, možno sa k nej niekedy tento song dostane,’’ rozrozprával sa Peter.

O vizuál sa postarala šikovná Kateřina Jakešová, ktorá má na svedomí aj obal debutového albumu. So samotnou skladbou hudobne najviac pomohol Pišta Lengyel, gitarista už spomínanej Janky Kirschner. Nahrávalo sa v ama21studios/Bratislava.

Peter má v pláne aj ďalšie klipy a ak sa podarí, možno aj ďalší album. ,,Situácia určite nie je jednoduchá pre nikoho z nás. Bez koncertov je to veru náročné, no našiel som si prácu na pumpe, vďaka čomu môžem šetriť na ďalšie klipy a možno aj nejaký ten album. Ľudia si to zaslúžia a každému, kto ma podporuje patrí veľké ĎAKUJEM!, lebo ma to posúva vpred a robí zo mňa lepšieho človeka. A ja sa už naozaj teším na všetko, čo nás spoločne čaká.’’ dodáva na záver neustále pozitívny Peter.

,,Tak čo vravíte na túto skladbu priatelia, môže byť?’’ Peter Juhás

Album Petra Juhása nájdete na www.spinaker.sk

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*