DomácePop/Rock

Pesničkár Nany Hudák vydáva nový album. Žije v obytnom aute a koncertuje aj na lúkach.

By in Pop/Rock, Domáce

Pesničkár Nany Hudák vydáva nový album. Žije v obytnom aute a koncertuje aj na lúkach.

  • Pop/Rock
  • Domáce

Žije v obytnom aute, ktoré je zároveň jeho ateliérom a nahrávacím štúdiom. Tam vznikol aj najnovší album Mramorové slnko, na ktorom sa unikátny folkový pesničkár Nany Hudák vrátil k elektrickej gitare po 20 rokoch. Nahrávka vychádza vo vydavateľstve Slnko Records.

K prvému sólovému počinu priviedlo Nanyho Hudáka náhodné vystúpenie na festivale Romanov vesmír s požičanou elektrickou gitarou. Repertoár hrávaný dovtedy výlučne na “španielke” získal zrazu nový rozmer.

Na ďalšie koncerty už Nany vycestoval aj s elektrickou gitarou a doplnil svoj originálny koncept živých vystúpení koncertmi na lúke. Len on so skromným aparátom a batériou na pekných miestach, na ktoré mu dali tipy miestni priaznivci a pomohli tiež pritiahnuť ďalších návštevníkov z okolia. Koncerty boli v režime ľubovoľného vstupného do klobúka. Niečo ako pouličné muzikantstvo, len na lúke v prírode.

“Je to akoby ďalší prírastok do mojej skladačky. Nie je to tak, že by som teraz už nechcel hrať koncerty v kluboch, čajovniach či festivaloch. Lebo to, čo človek zažije napríklad v takej Christianii v Prešove, je úžasné a inšpiratívne. Skôr je to pre mňa spôsob, ako koncertovať tam, kde na to nie sú možnosti. Ľuďom bolo na lúke dobre, priniesli si vlastné pivo, čaj, deku a boli vďační za hudbu. Zároveň zmizli všetky organizačné stresy a tlaky, pretože som zistil, že je strašne jednoduché a oslobodzujúce ísť do rizika, keď ide iba o moje tričko,” hovorí Nany Hudák.

Svoj pohľad na príbeh a tvorbu Nanyho Hudáka dopĺňa aj vydavateľka Jana “Shina” Lokšenincová: “Mám veľkú radosť, keď vidím, že umelec, ktorého podporujeme, napreduje. Že je schopný si za niekoľko rokov vytvoriť vlastný spôsob nahrávania a fungovania, ktorý je samostatný a nezávislý od všetkých. Vždy to vo mne vyvolá pocit, že tomuto chcem pomáhať aj naďalej. Výsledkom našej malej priateľskej pomoci je album Mramorové slnko.”

Tituly speváka nájdete na www.spinaker.sk

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*