Pearl Jam po siedmich rokoch vydávajú veľkolepý album “Gigaton”!

Pearl Jam po siedmich rokoch vydávajú veľkolepý album “Gigaton”!
2. apríla 2020 spinaker

Pearl Jam po siedmich rokoch vydávajú veľkolepý album “Gigaton”!

  • Pop/Rock
  • Zahraničie

Jedna z najpopulárnejších kapiel 90. rokov Pearl Jam vydáva dlho očakávaný jedenástý album Gigaton, ktorý vyšiel 27. marca. Jedná sa o prvý nový album od vydania dosky Lightning Bolt v roku 2013, ktorá získala Grammy. O cover albumu, na ktorom sa nachádza snímka topiaceho sa ľadovca v Nórsku, sa postaral morský biológ a fotograf Paul Nicklen.

Nahrávanie Gigatonu bola dlhá tŕnistá cesta,” vysvetľuje gitarista Mike McCready. “Občas to boli emocionálne temné a mätúce chvíle, ale zároveň išlo o vzrušujúcu a experimentálnu cestu za hudobným vykúpením. Spolupráca na albume s mojimi spoluhráčmi mi rozhodne ukázala ďalší rozmer lásky, uvedomenie a poznanie, ktoré sú v zložitejších časoch veľmi potrebné.

Pearl Jam, ktorý boli v roku 2017 uvedený do Rokenrolovej siene slávy, v tomto roku oslavujú 30 rokov živého vystupovania, stovky živých nahrávok, jedenásť štúdiových albumov, 85 miliónov predaných platní a nepretržité držanie titulu jednej z kritikmi nejoslavovanějších a komerčne najúspešnejších kapiel hudobnej histórie.

Tituly skupiny Pearl Jam kúpite na www.spinaker.sk

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*