Pearl Jam po siedmich rokoch vydávajú album “Gigaton”!

Pearl Jam po siedmich rokoch vydávajú album “Gigaton”!
31. januára 2020 spinaker

Pearl Jam po siedmich rokoch vydávajú album “Gigaton”!

  • Pop/Rock
  • Zahraničie

Jedna z najpopulárnejších kapiel 90. rokov Pearl Jam vydáva v poradí jedenásty album “Gigaton”, ktoré vyjde 27. marca. Jedná sa o prvý nový album od vydania platne “Lightning Bolt” v roku 2013, ktorá získala Grammy. O cover albumu, na ktorom sa nachádza snímka topiaceho ľadovca v Nórsku, sa postaral morský biológ a fotograf Paul Nicklen.

“Nahrávanie Gigatonu bola dlhá, tŕnistá cesta,” vysvetľuje gitarista Mike McCready. “Občas to boli emocionálne temné a mätúce chvíle, ale zároveň išlo o vzrušujúce a experimentálne cestu za hudobným vykúpením. Spolupráca na albume s mojimi spoluhráčmi mi rozhodne ukázala ďalší rozmer lásky, uvedomenie a poznanie, ktoré sú v zložitejších časoch veľmi potrebné. “

Pearl Jam, ktorí boli v roku 2017 uvedení do Rokenrolovej siene slávy, v tomto roku oslavujú 30 rokov živého vystupovania, stovky živých nahrávok, jedenásť štúdiových albumov, 85 miliónov predaných platní a nepretržité držanie si titulu jednej z kritikmi najoslavovanejších a komerčne najúspešnejších kapiel hudobnej histórie.

Tituly kapely si môžete kúpiť na www.spinaker.sk

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*