ZahraničiePop/Rock

Paul McCartney 18. decembra vydá nový album “McCartney III”.

By in Pop/Rock, Zahraničie

Paul McCartney 18. decembra vydá nový album “McCartney III”.

  • Pop/Rock
  • Zahraničie

Tento rok to bude 50 rokov od od chvíle, kedy britský spevák, skladateľ a producent Paul McCartney vydal svoj prvý sólový album. Sila, popularita a energia z hudby, ktorú za tú dobu legendárny umelec nadobudol, za roky jeho kariéry stále rástla. Paul McCartney, známy pre svoje fantastické muzikantské schopnosti, teraz vydáva neplánovaný album, ktorý celý napísal, produkoval a nahral. “Bolo to o tom robiť hudbu pre seba než robiť hudbu, ktorá musí robiť svoju prácu. Tak som robil len veci, ktoré sa páčili mne. Netušil som, že to skončí ako album,” hovorí hudobný velikán a pozýva fanúšikov na počúvanie albumu McCartney III, ktorý vyjde už 18. decembra.

Album nadväzuje na album McCartney z roku 1970 a na jeho pokračovanie McCartney II z roku 1980. Paul McCartney však tento album neplánoval vydať v roku 2020, ale v izolácii – “Rockdowne” prišiel čas a chuť tvoriť, a tak sa z eklektickej zbierky spontánnych piesní stáva McCartney III. Album, ktorý značí začatie novej dekády, v tradícii McCartneyho 70. rokov a McCartneyho II. 80. rokov.

Album bol nahraný tento rok v Sussexe a je postavený väčšinou zo živých nahrávok vokálov, ku ktorým potom dotáčal ďalšie nástroje. Celý proces k albumu začal, keď sa Paul vrátil k nevydanej skladbe zo začiatku 90. rokov, When Winter Comes (koprodukcia George Martin). Paul pre pieseň vytvoril novú pasáž, vďaka ktorej vznikol otvárač albumu Long Tailed Winter Bird – zatiaľ čo When Winter Comes, obsahujúci nové intro Winter Bird sa stal veľkým finále nového albumu.

Žil som uzavretý život na farme s rodinou a každý deň som chodil do štúdia. Musel som trochu popracovať na nejakej filmovej hudbe, a to sa zmenilo v úvodnú skladbu. Keď to bolo hotové, pomyslel som si, čo budem robiť ďalej? Mal som nejaké veci, na ktorých som pracoval v priebehu rokov, ale niekedy čas vypršal a zostali nedokončené, tak som začal premýšľať o tom, čo mám. Každý deň som začal nahrávať s nástrojom, na ktorý som pieseň napísal, a potom som ju postupne celú rozvrstvil, bola to veľká zábava. Bolo to o tom robiť hudbu pre seba než robiť hudbu, ktorá musí robiť svoju prácu. Tak som robil len veci, ktoré sa páčili mne. Netušil som, že to skončí ako album,” hovorí Paul McCartney.

Tituly Paula McCartneyho, vrátane najnovšieho albumu, nájdete na www.spinaker.sk

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*