Pán Stanislav natočil svoj nový klip na mobilný telefón.

Pán Stanislav natočil svoj nový klip na mobilný telefón.
20. mája 2020 spinaker

Pán Stanislav natočil svoj nový klip na mobilný telefón.

  • Pop/Rock
  • Domáce

V poradí už štvrtý videoklip z albumu Amplion od bratislavskej hudobnej formácie Pán Stanislav & Raketa, tentoraz k piesni Senegal, natočil jej líder Stanislav Petrov (Pán Stanislav) na svoj mobilný telefón počas pobytu na chalupe v čase koronakrízy. Málokto vie, že Stanislav Petrov je vyštudovaný filmový režisér, ktorý okrem svojich krátkych filmov režíroval aj niekoľko slovenských hudobných videoklipov (Hex, Ine kafe). „Počas izolácie som nechcel sedieť so založenými rukami, tak som si povedal, že si natočím klip. Nakrútim nejakú akciu a budem sa hrať so strihom. Len tak, aby som nevyšiel z cviku. A potom ma to začalo baviť. Zaujímavosťou je, že je to klip s nulovým rozpočtom.“ hovorí Pán Stanislav.

Z najnovšieho videoklipu Senegal sála radosť z nakrúcania podobná radosti priekopníkov kinematografie, keďže Stanislav experimentuje so spätnách chodom záberov nakrútených počas rôznych jarných prác okolo chalupy. Môžeme tiež nazrieť do jeho súkromia, mihnú sa tu aj jeho deti.

Stanislav Petrov bol známy už z kapely Le Payaco, z ktorej odišiel v roku 2000. Venoval sa štúdiu filmovej réžie a k hudobnej tvorbe sa vrátil v roku 2008, keď začal hrávať spolu s Ďurom Černým a Matúšom Kľúčikom. V roku 2012 založil formáciu Pán Stanislav & Raketa, v ktorej okrem Matúša Kľúčika (gitara), účinkujú ešte Janko Antal (basgitara) a Radoslav Pinka (bicie). Kapela na seba upozornila minulý rok vydaním albumu Ampion, o ktorom sa tiež začína hovoriť ako o legendárnom. „Každá skladba tam je jedinečná. “ , uzatvára Stanislav.

Titul Pán Stanislav & Raketa nájdete na www.spinaker.sk

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*