Opäť je tu Hudba bez bariér, ktorá pomáha. Môžete sa tešiť na tieto hviezdy!

Opäť je tu Hudba bez bariér, ktorá pomáha. Môžete sa tešiť na tieto hviezdy!
12. februára 2020 spinaker

Opäť je tu Hudba bez bariér, ktorá pomáha. Môžete sa tešiť na tieto hviezdy!

  • Pop/Rock
  • Domáce

Symbolický datum, 3. 3. 2020 prinesie tento rok ďalší zo série obľúbených koncertov Hudba bez bariér. Čoraz známejšie benefičné podujatie pokračuje v cestovaní po Slovensku. Tentokrát sa naň môžu tešiť fanúšikovia dobrej hudby v Liptovskom Mikuláši.

„V Dome kultúry v Liptovskom Mikuláši budeme síce prvý raz, ale na Liptove Hudba bez bariér nie je ani zďaleka novinkou. Publikum je tu vždy spontánne a srdečné, veľmi radi sa sem vraciame! Takže, Liptov, môžeš sa tešiť, Hudba bez bariér sa vracia,” pozýva na marcový koncert organizátor Miroslav Buľovský z občianskeho združenia Parasport24. „Pomáhame tým, ktorí to potrebujú, ale sme koncertom pre všetkých, takže všetkých srdečne pozývame,” odkazuje.

Hudba bez bariér prinesie takmer 2 hodinový hudobný program, zložený z  15 – 20 minútových vystúpení viacerých sólových umelcov a hudobných zoskupení. Výťažok zo vstupného bude už tradične venovaný na dobročinné ciele OZ Parasport24. Časť tejto pomoci bude darovaná priamo na mieste počas podujatia.

V programe Hudby bez bariér sa predstaví nový objav hudobnej scény, aktuálna víťazka Česko-Slovensko má talent 2019 Margaréta Ondrejková. „Veľmi rada podporím akcie, ktoré sú zamerané týmto smerom. Myslím, že je prirodzené pomáhať ľuďom, ktorí to nemajú doma, alebo v živote také ľahké. Základné denné činnosti, ktoré sú pre nás prirodzené, iným môžu spôsobovať veľké problémy. Napriek môjmu mladému veku, som sa už stretla so situáciami, kedy aj drobná pomoc dokázala ľudom zmeniť život. Preto ak by nastala situácia, v ktorej by som ja osobne dokázala niekomu zmeniť život, rada to spravím,“ hovorí mladá talentovaná speváčka.

Do charitatívnych podujatí sa rada aktívne zapája aj skupina La Gioia, ktorá v Liptovskom Mikuláši 3. marca taktiež vystúpi. „S benefíciami máme dlhoročnú pozitívnu skúsenosť. Vždy si však dôsledne vyberáme typ charitatívneho podujatia, pretože chceme naozaj vždy pomôcť, keď je to potrebné, konkrétnej osobe alebo osobám resp. združeniu. My ako umelci máme povinnosť rozdávať radosť aj tým, ktorí nemajú toľko šťastia v živote ako my ostatní či už  v zdraví alebo k nim nebol osud priaznivo naklonený. Sme veľmi radi, že práve my a naša hudba môže pomôcť takýmto ľuďom a vniesť kus krásy do ich ťažkého života,“ hovorí Peter Ševčík zo zoskupenia La Gioia, ktoré svojím koncertom podporí OZ Parasport24 už druhýkrát. „Hudba bez bariér má už svoju dlhoročnú tradíciu, ktorú vnímame veľmi intenzívne. Boli sme oslovení, či by sme sa mohli stať súčasťou tohto projektu a my sme pozvanie veľmi radi prijali. Veríme, že naša spolupráca bude pokračovať aj naďalej, nakoľko už z názvu vyplýva, že hudba by nemala poznať žiadne bariéry.“

Hudba bez bariér by už ani nebola Hudbou bez bariér bez mena Dávid Bílek v programe. Virtuózny gitarista sa netají svojím veľmi pozitívnym vzťahom k benefíciám. Je dlhoročným podporovateľom Hudby bez bariér i iných charitatívnych podujatí. „Pomôcť som sa rozhodol z jednoduchého dôvodu. Rád robím radosť ľuďom, ktorí to potrebujú a keď je to vďaka mojej hudbe som najšťastnejší. Je to radosť pomáhať,“ odkazuje…

Poprvýkrát podporí Hudbu bez bariér svojou účasťou a vystúpením slovenské acapella zoskupenie FOR YOU. „Hudba bez bariér má silné posolstvo, ktoré nás oslovilo. Tým, že sme v prvom rade hudobníci, tak je to o to bezprostrednejšie. Stretne sa tam vždy skvelá partia účinkujúcich, z ktorých sú mnohí našimi priateľmi, takže sa tešíme a veríme, že nie sme na Hudbe bez bariér posledný raz…” Acapella zoskupenie FOR YOU verí, že je poslaním všetkých zdravých a sociálne stabilných ľudí pomáhať tým, ktorí to najviac potrebujú. „My ako umelci môžeme denne ďakovať p. Bohu za zdravie a trochu toho talentu… Najviac sa držíme názoru, že v živote je rovnováha, čo sa nám aj mnohokrát potvrdilo a dobrý skutok sa nám zakrátko vrátil v inej forme. Takže radi prijímame pozvanie na takéto akcie, ktoré nás nútia zamyslieť sa nad našimi životmi a vnútorne nás aj posilnia… “

Ako na záver prezrádza organizátor Miroslav Buľovský, Hudba bez bariér tentokrát prinesie aj jednu novinku pre svojich návštevníkov: „Konkrétne pre mamičky a rodičov s deťmi,“ upresňuje. „Prvý raz budeme mať na mieste konania koncertu detský kútik s animátormi, kde môžu rodičia nechať detičky a vychutnať si koncert a chvíľu oddychu. Týmto krokom chceme vyjsť v ústrety a sprostredkovať Hudbu bez bariér aj mamičkám a rodičom, ktorí by na náš koncert nemohli prísť napríklad iba preto, že nemôžu na daný deň zohnať stráženie,“ vysvetľuje Miroslav Buľovský.

Vstupenky na podujatie Hudba bez bariér sú v predaji v sieti Predpredaj.sk.

O občianskom združení PARASPORT24

OZ Parasport24 bolo založené v roku 2006 a venuje sa organizácii rôznorodých projektov na podporu hendikepovaných ľudí, ktorí ako jednotlivci majú obmedzené podmienky na získavanie finančných a iných prostriedkov pre vlastný rozvoj. Prostredníctvom športu majú občania so zdravotným postihnutím lepšiu možnosť zaradiť sa do bežného života.

Tituly kapely La Gioia si môžete zakúpiť na www.spinaker.sk a kapely For You tiež na www.spinaker.sk

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*