DomácePop/Rock

Nový singel Luciusa Szikoru “Waterfall” vo vás spustí vodopád emócií.

By in Pop/Rock, Domáce

Nový singel Luciusa Szikoru “Waterfall” vo vás spustí vodopád emócií.

  • Pop/Rock
  • Domáce

Dočkali sme sa! 9.2.2023 sa na všetkých streamovacích platformách objavil už tretí sólový počin mladého speváka Luciusa Szikoru.

Na emotívnej a veľmi osobnej skladbe sa textovo opäť podieľal známy slovenský hudobník Martin Harich, ktorý k spolupráci s Luciusom a samotnej skladbe povedal pár slov: “Každý máme sem-tam náročné obdobie a existuje hudba, ktorá je jeho dokonalým odrazom. Je to ešte podčiarknuté, keď ju človek sám tvorí. V tom najlepšom aj v tom najhoršom slova zmysle. Mám radosť, že sa tento song dostal von v podaní Luciusa. Mám pocit, že by som to s takou emóciou nenaspieval. Každý si sem-tam prechádzame obdobím, kedy našu dušu najviac pochopí iba niečo vyššie. Dlhý pohľad na obraz, ticho v zasneženej doline alebo úprimná melódia.”

V novej pesničke Luciusa Szikoru nájde každý kúsok seba, svojej minulosti alebo momentov, ktoré práve prežíva. Veď nešťastnú lásku sme si predsa zažili každý, a každý sme, aj napriek vedomiu, že to nedopadne podľa našich predstáv, chceli dostať ešte jednu facku.

A čo na svoj hudobný počin hovorí sám Lucius Szikora, ktorý je už takmer rok členom úspešnej vokálnej skupiny For You Acapella? : “Tak ako pri predchádzajúcom singli, aj tentokrát naša spolupráca s Martinom klapla “na prvú”. Táto pieseň mi pomohla zvládnuť ťažšie obdobie, ktoré som pred pár mesiacmi prežíval. Maťo odviedol opäť skvelú prácu po textovej aj hudobnej stránke. Verím, že tí, ktorí si tiež prechádzajú niečim podobným, si v piesni nájdu to svoje a pomôže im preniesť sa cez to.”

Pesničku sprevádza jednoduchý ale symbolický video vizuál z dielne Bernie Halašiovej, v ktorom sa Lucius poriadne “okúpal”. O cover singlu, sa už tradične postaral Luciusov obľúbený fotograf, Michal Zahornacký: “Cover k singlu Waterfall som poňal veľmi obrazne. Po krátkom rozhovore s Luciusom, o čom spieva v skladbe, sme sa veľmi rýchlo dohodli ako bude vyzerať vizuál coveru. Stekajúce slzy symbolizujú vodopád a pre dotvorenie temnejšej atmosféry sme zvolili tmavšie chladné pozadie.”

Luciusov výber fotografa bol podľa jeho slov od začiatku jasný: “S obalom singlu som išiel na istotu a oslovil som Michala, s ktorým som už v minulosti spolupracoval. Myslím si, že sa mu perfektne podarilo vystihnúť náladu piesne, a že tento vizuál ešte viac umocňuje celú emóciu skladby.”

Lucius s For You Acapella majú za sebou úspešné koncertné obdobie a chystajú nové štúdiové CD a jarné turné. Luciusov kolega z For You Milan Masiarik pomohol Luciusovi s mixovaním pesničky. O master sa postaral Ján Zborovjan, s ktorým Lucius spolupracoval už v minulosti. Nahrávalo sa v štúdiu For You v Bratislave.

Singel “Waterfall” nájdete aj na streamovacích platformách.

Zdroj: TS, Marianna Šokyová

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*