DomácePop/Rock

Nicky Mack svojou novinkou dodá silu možno aj vám!

By in Pop/Rock, Domáce

Nicky Mack svojou novinkou dodá silu možno aj vám!

  • Pop/Rock
  • Domáce

V prípade speváčky Dominiky Mackovej, ktorá vystupuje pod umeleckým menom Nicky Mack, rozhodne neplatí, že na silnú pieseň, ktorá chytí ľudí za srdce, potrebuje dlhý čas. Dôkazom je novinka Stratení, ktorú predstavuje práve v týchto dňoch.

Pieseň pritom nahrávala u svojho kamaráta a speváka Erycana, a ako tvrdí, celý tvorivý proces bol pomerne jednoduchý i rýchly. Niekedy sa jej totiž všetky tie veľavravné slová v hlave píšu samé a text k skladbe má pripravený ani nie za päť minút. Aj pesnička Stratení je presne ten prípad. V tejto piesni so silným odkazom sa pritom nájde nejeden z nás. Viac už prezrádza Nicky Mack: „Veľakrát si z určitého dôvodu či dôvodov myslíme, že človeka, ktorý sa stal v istom momente našou prioritou, dokonale poznáme. No opak je pravdou. Ruku na srdce, zažili ste už pocit, keď po absolútnom presvedčení, že k sebe so svojou polovičkou patríte, prišiel stimul precitnutia a uvedomenia si, že ste odrazu v zajatí bubliny, v ktorej ani nechcete byť?“

Keď hudba dodáva silu
Dominika netají, že práve touto piesňou chce dodať silu tým, ktorí aktuálne tápajú na životnej križovatke a (napríklad aj) kvôli toxickému vzťahu netušia, kam budú smerovať ich ďalšie kroky. „Týmto songom by som rada dala najavo ľuďom fakt, že ak sa niekedy ocitnú v situácii, kde nemôžu byť sami sebou, boja sa, čo príde, prípadne vo svojom vnútri riešia intenzívne iné otázky, vždy je tu minimálne jedna možnosť – začať odznova. Áno, niekedy sa zdá byť všetko naokolo nezmyselné a ponuré, no nikde nie je napísané, že nepríde niečo oveľa lepšie. A týka sa to i vzťahov,“ myslí si speváčka, ktorá svoju kariéru odštartovala pred rokmi v americkom Toronte. Ako ďalej dodáva, každý z nás si zaslúži mať po svojom boku človeka, ktorý mu bude oporou a dokáže ho mať nezištne rád.

Vzťahy ako nekonečná inšpirácia
Hlavnou inšpiráciou pri písaní textov sú pre Nicky Mack už stabilne príbehy z každodenné života ľudí, a to nielen tých z jej bezprostredného okolia. Veď ako hovorí, láska i sklamania bývajú nekonečným zdrojom inšpirácie, keďže ide o emócie prítomné v našich každodenných životoch. Zároveň priznáva, že v piesni Stratení sa snažila experimentovať a skombinovať melancholickejší text s rytmickým pop-om. Hlavný odkaz piesne však ostáva, napriek menšiemu hudobnému „experimentu“ rovnaký, a síce: „Každý z nás nepochybne verí, že raz nájde človeka, ktorý mu bude rozumieť a milovať ho takého, aký je. Vraví sa tomu bezpodmienečná láska. Ostať pri jej hľadaní na chvíľku v takom tom stratene nie je nič zlé,“ zamýšľa sa nad danou témou čoraz žiadanejšia speváčka.

Kto je Nicky Mack?
Nicky Mack sa prihlásila do hudobnej výzvy rádia Europa 2, kde sa jej vďaka hlasom poslucháčov a odbornej poroty podarilo v hlasovaní umiestniť na prvom mieste. Jednou z cien, ktorú získala, bolo nahrávanie skladby v známom štúdiu Creative Music House. Okrem spolupráce s profesionálmi, ku ktorým patrí aj Adrián Líška (spolupracoval s Emmou Drobnou či Majkom Spiritom), uzrela svetlo sveta skladba Lies. Tá patrí dodnes k jej najhranejším piesňam. Nicky Mack má na konte aj tanečný hit Hold Me, na ktorom sa podieľala s Philipee-m, v skladbe GPS zas spojila sily s rapperom Plexom a producentom Peter Pannom.

Zdroj: TS, STELLA PRODUCTION

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*