DomácePop/Rock

Nicky Mack predstavuje novinku DEFEAT.

By in Pop/Rock, Domáce

Nicky Mack predstavuje novinku DEFEAT.

  • Pop/Rock
  • Domáce

Tvrdí, že na hudbe ju najviac fascinuje pocit voľnosti, ktorý pri tvorbe a spievaní zažíva. Jej farba hlasu spôsobuje ľuďom zimomriavky. Aj preto si Nicky Mack prizvalo do spolupráce množstvo zvučných mien.
S každou piesňou príde nová šanca, pri ktorej môžem zdieľať svoje emócie, spoznať nových ľudí aj vidieť krásne miesta,“ tvrdí slovenská speváčka žijúca v Prahe Nicky Mack a spolu s DJ-om Handy predstavujú prvú spoločnú skladbu DEFEAT.

Spojil ich Instagram. Výsledkom je skladba DEFEAT, ktorá vás prekvapí silnou myšlienkou i zahraničným zvukom. Nečudo, veď na nej spolupracovali tí najlepší.

Nicky Mack, ktorá má bohaté skúsenosti spoza veľkej mláky a aj v našich končinách je čoraz žiadanejšou umelkyňou, má k spontánnym nápadom ozaj blízko. Ako tvrdí, rada sa spoznáva s novými interpretmi, pretože aj takéto neplánované, v mnohých prípadoch odvážne spojenia, posúvajú jej tvorbu neustále vpred. To je tiež prípad tej zatiaľ poslednej. Viac už prezrádza sympatická rodáčka z východného Slovenska. „S Handym sme sa spoznali prostredníctvom Instagramu. Okomentoval môj príspevok – cover verziu skladby s Martinom Císarom slovami – Poďme spolu urobiť hit. Začali sme si písať a jeho nápadu dávať reálnejšie kontúry. Vypočula som si pár Handyho vecí a hneď vedela, že do toho chcem ísť.

Osud ju nasmeroval do Čiech
Vtedy ešte netušila, že o pár mesiacov bude mať k Prahe bližšie, než čakala. Stala sa totiž jej domovom. Hoci pôvodným zámerom bolo dokončiť pieseň, ktorú začala písať počas pôsobenia v Toronte, veci sa vyvinuli inak. Ako to býva v prípade Nicky zvykom, spontánne, ba až osudovo. „Po pár týždňoch môjho nažívania v českej metropole mi DJ Handy poslal e-mail, v ktorom bol náš, v tom čase nepomenovaný singel DEFEAT. Stála som v kuchyni, nasadila si slúchadlá a v momente som prestala variť. Hoci viem, že Handy je šikovný, fakt ma prekvapil. Okamžite som sa pustila do písania textu a melodickej linky,“ opisuje začiatky úspešnej spolupráce talentovaná svetlovláska. Jej nadšenie sa dalo čakať, keďže DJ Handy je skúsený producent a DJ, ktorý mal možnosť spolupracovať s takými menami ako: Yzomandias, Rytmus, Kali, Majself či Ego. V roku 2018 si dokonca zahral na turné amerického rapera TYGA. Jeho najväčšou inšpiráciou sú zahraničné esá Martin Garrix, Skrillex, Kygo a Marshmello.

Posledný dielik čokolády
Prvá demo verzia, ktorú nahrali, bola však v porovnaní s finálnym výsledkom úplne odlišná. Obaja usúdili, že stále to nie je ono a pesničke čosi chýba. „Zapla som všetky umelecké zmysly a začali sme s vymýšľaním vylepšenej verzie. To si myslím, že sa aj podarilo,“ usmieva sa pri nedávnej spomienke Nicky a dodáva: „Bez dokonalého mixu a mastru, s ktorým nám pomohli skvelí českí producenti DJ Bussy a Mate Divine, by to samozrejme nešlo. Dúfam, že aj fanúšikovia novú skladbu ocenia a nájde si i ďalších poslucháčov.

Na všetko byť dvaja
Celú mozaiku DEFEAT dopĺňa zaujímavý videoklip, vierohodne vystihujúci nosnú myšlienku skladby. O nej nám viac prezradila Nicky Mack: „Pieseň DEFEAT je o niekom, kto pre vás znamená všetko. Je o pocitoch, keď sa bojíte, že o toho človeka môžete prísť. O tom, že spolu prejdete cez dobré i zlé, a to aj napriek všetkým chybám, ktoré máte a sklamaniam, ktoré vám zanechali jazvy na srdci. Je o niekom, kto bude pri vás vždy, keď je vám ťažko a spolu zvládnete všetky ťažkosti sveta. Ja už som takého človeka našla.

V hlavnej úlohe dron, príroda a nové výzvy
Pri natáčaní klipu dvojica oslovila chalanov z Cousin´s Production. Tvorbe videí sa venujú piaty rok, najviac sa našli práve v točení reklám, športových a hudobných videoklipov. Spoluprácu s nimi si Nicky Mack pochvaľuje a nevylučuje, že s nimi ráta aj do budúcna. „Na záberoch z videa môžete vidieť krásne zábery z Prachovských skál, ktoré sa nachádzajú približne hodinku od Prahy,“ priblížila nám hlavnú lokalitu nakrúcania. S nádhernými zábermi z dronu a s fotkami jej pomohol fotograf Jiří Bešta. Ten netají, že o drone sníval dlhšie, no kúpil si ho iba nedávno, aby svoje fotografické umenie posunul opäť o level vyššie. To sa mu i podarilo. Novinka DEFEAT tak fanúšikov upúta nielen po hudobnej, ale i vizuálnej stránke.

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*