Najúspešnejší mladý český producent štartuje maskovanú sólovú kariéru.

Najúspešnejší mladý český producent štartuje maskovanú sólovú kariéru.
13. marca 2020 spinaker

Najúspešnejší mladý český producent štartuje maskovanú sólovú kariéru.

  • Pop/Rock
  • Domáce

Producent Ondřej Fiedler, ktorý už skoro rutinne dostáva muziku tvorenú pre popredných českých interpretov na najvyššie miesta českých a niekedy aj zahraničných hitparád, sa rozhodol pre štart sólovej kariéry pod pseudonymom fiedlerski. Tento, pôvodom liberecký producent, ktorého prácu vlani ocenil aj časopis Forbes zaradením do rebríčka 30pod30, získal na piesňach, na ktorých pracoval, už cez 150 miliónov zhliadnutí. Za najzaujímavejší možno považovať celoeurópsky úspech piesní speváčky Lenny, ktoré vznikali Ondrejovi pod rukami.

Po týchto skúsenostiach teraz cíti, že prišiel čas, kedy by rád išiel na trh s vlastnou kožou. Sólovú kariéru odštartuje singlom “Time Is A River”. Fiedlerski si kladie za cieľ neísť progresívnou cestou iba v tvorbe muziky samotnej, ale aj v celkovom vizuálnom štýle. Od detstva je fanúšikom Star Wars, a preto sa po vzore sci-fi filmov rozhodol pre striktné ukrývanie tváre pod maskou. Tvár  uvidíme naozaj veľmi málo, ukrýva ju aj herec a moderátor Ondřej Havel, hlavný protagonista klipu. Ten bol profesionálnym filmovým štábom, ktorý pracuje napríklad s gigantmi ako HBO, pretvorený na mimozemšťana. Táto jednorazová premena zabrala viac ako 8 hodín sústredenej práce.

Mimozemšťan sa ocitol na planéte Zem a hľadá cestu domov, čo je sprievodný motív, ktorý bude sprevádzať i ďalšie piesne. Klip sa nakrúcal v Rakúskych Alpách a na starosť ho mal režisér Ondřej Kudyn. Singel naspieval v angličtine James Harries, spevák pôvodom z Manchestru, predznamenáva úmysel fiedlerski preraziť so singlom aj v zahraničí. S takouto nesmelou ambíciou nemožno nechať nič na náhodu, finálny zvuk namixoval Oli Jacobs, Angličan pracujúci napríklad s producentom Diplom, Harry Stylesom  a ďalšími svetovými menami.

 

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*