ZahraničiePop/Rock

Morcheeba – na nový album sa môžete tešiť už v máji!

By in Pop/Rock, Zahraničie

Morcheeba – na nový album sa môžete tešiť už v máji!

  • Pop/Rock
  • Zahraničie

“Blackest Blue” je desiatym štúdiovým albumom britskej skupiny Morcheeba, ktorá pôsobí na hudobnej scéne bezmála tri desaťročia.

V roku 2020 skupina nemohla koncertovať, čo Skye Edwardsovej a Rossovi Godfreyovi poskytlo čas písať piesne a pracovať na ich vylepšeniach.
Nebol na nás vyvíjaný taký tlak a mohli sme všetkému dať potrebný čas,” hodnotí vokalistka a nositeľka zamatového hlasu Skye Edwardsová. Výsledkom je rafinovaný 10-trackový album, spájajúci predchádzajúce inkarnácie a zvuk kapely – ako je downbeat, chill, electro-pop a soul do jednej kompaktnej dosky, vychádzajúcej z duše kapely.

A ako obvykle skupina nepristúpila k albumu so žiadnymi predsudkami a vytvorila organické dielo, umocňujúce všetko skvelé Made in Morcheeba. Edwardsovej texty sú primárne zamerané na pozitivitu a prekonávanie osobnej nepriazne osudu…

“Sounds Of Blue” je ohromujúca skladba, v ktorej počujeme v popredí zmyselný vokál Skye, vznášajúci sa vysoko nad éterickú kulisou.

Na albume oceníme Duka Garwood (známeho okrem iného spoluprácou s Markom Laneganom) a Brada Barra (The Slip, The Barr Brothers). Morcheeba a jej poňatie albumu Blackest Blue je pôsobivé, sugestívne a prenesie nás snáď do všetkých kútov sveta.

To všetko podčiarknuté a umocnené unikátnym elektronickým/organickým zvukom!

Uplynulý rok bol pre duo introspekciou, bilancovali takisto aj svoju globálnu fanúšikovskú základňu a tešili sa, až budú môcť hrať nový album naživo. Dúfajme, že nie v príliš vzdialenej budúcnosti.

“Bolo to vôbec prvýkrát od čias, keď som bol ešte teenagerom, že som strávil rok bez koncertov a užíval som si ten pokoj, hoci mi chýbalo hranie na gitaru a križovanie sveta…” hovorí Godfrey.

Tituly skupiny, vrátane najnovšieho albumu na CD a LP, nájdete na www.spinaker.sk

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*