ZahraničiePop/Rock

Moby – hudobný priekopník vydáva album “Reprise” a vracia sa k svojim hitom s umeleckým orchestrom.

By in Pop/Rock, Zahraničie

Moby – hudobný priekopník vydáva album “Reprise” a vracia sa k svojim hitom s umeleckým orchestrom.

  • Pop/Rock
  • Zahraničie

Moby je slávny newyorský hudobník, spevák, skladateľ a producent. Hovorí sa o ňom ako o priekopníkovi hudby. Mimo to, že posúva hudobné hranice a je multiplatinovým umelcom nominovaným na Grammy, je tiež fotograf a aktivista. Na svojom konte má okrem viac ako 20 miliónov predaných albumov tiež štyri knihy. Teraz Moby vydáva album Reprise, ktorým sa vracia späť a prináša to najlepšie zo svojej tridsaťročnej hudobnej kariéry. Spolu s budapeštianskym umeleckým orchestrom na albume znova predstavuje svoje najznámejšie klasiky a hymny s novými aranžmánmi pre orchester a akustické nástroje. Pripojila sa k nemu hviezdna zostava hosťujúcich umelcov z celého hudobného spectra – Alice Skye, Amythyst Kiah, Apollo Jane, Darlingside, Deitrick Haddon, Gregory Porter, Jim James, Kris Kristofferson, Luna Li, Mark Lanegan, Mindy Jones, Nataly Dawn, Skylar Grey a Víkingur Ólafsson. Album je už teraz k dispozícii na všetkých streamovacích službách.

Reprise obsahuje Mobyho najznámejšie skladby, medzi ktoré nepochybne patrí prelomové tanečné skladby “Go”, “Extreme Ways”, “Natural Blues” a “Why Does My Heart Feel So Bad?” Niektoré z nových verzií skladieb sú pomalšie, zatiaľ čo iné využívajú potenciál orchestra. Po troch desaťročiach Mobyho kariéry vychádza Reprise ako nahrávka najväčších hitov a tiež ako ukážka toho, ako sa umenie môže časom prispôsobiť trendom a kontextu doby.

Prepáčte, ak sa to zdá samozrejmé, ale pre mňa je hlavným účelom hudby oznamovať emócie,” hovorí Moby. “Zdieľať nejaký aspekt ľudského stavu s tým, kto môže počúvať.” Na otázku, prečo zahrnúť orchester odpovedal umelec, že ​​jednoduchosť a zraniteľnosť v hudbe je možné dosiahnuť práve cez akustickú a klasickú hudbu, a práve to on chcel.

Nový titul Mobyho nájdete na CD, čiernom 2LP a sivom 2LP na www.spinaker.sk

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*