Mirai bez zvuku rozospievali celý areál Dolných Vítkovíc. Veľkolepej show nechýbal ohňostroj a dychberúca energia.

Mirai bez zvuku rozospievali celý areál Dolných Vítkovíc. Veľkolepej show nechýbal ohňostroj a dychberúca energia.
18. mája 2020 spinaker

Mirai bez zvuku rozospievali celý areál Dolných Vítkovíc. Veľkolepej show nechýbal ohňostroj a dychberúca energia.

  • Pop/Rock
  • Domáce

Kapela Mirai v piatok a sobotu odohrala snáď najväčšie koncerty pre autá v krajine a možno aj na svete … V areáli Dolných Vítkovíc vystúpili muzikanti Mirai Navrátil, Šimon Bílý, Tomáš Javůrek a Michal Stulík s jedinečnou veľkolepou živou show pre viac ako tisícku áut a tri tisíce fanúšikov. Na rozľahlej ploche, kde sa každoročne konajú najväčšie festivaly v Česku, kapela Mirai predstúpila na stage s LED obrazovkami a zvuk prenášala cez rádiové vlny.

Zážitok, na ktorý sa bude ešte dlho spomínať. „Dvakrát jsem měl na krajíčku. Vlastně mám pocit, že to bylo lepší než normální koncert,“  hovorí frontman Mirai Navrátil. Všetko ale klapalo ako hodinky a kapela Mirai tak v Ostrave predviedla vystúpenie, ktoré v súčasnosti nemá obdobu. Najsilnejšie zážitky z dvoch večerov zachytili aj kamery a Mirai teraz video púšťa ako spomienku do sveta.

Hrať pre autá, a nie pre ľudí bolo pre všetkých zúčastnených novinkou a zažili tak svoje prvýkrát. Evidentné bolo, že fanúšikovia mali radosť, že sú na koncerte a kapela bola nadšená, že po niekoľkých mesiacoch stojí opäť na pódiu. „Z mé strany to naprosto předčilo očekávání. Já osobně jsem měl trochu strach z přenosu, který byl opravdu jen přes radiové vlny – chápejte, že jinak tam prostě bylo ticho. Na pódiu nebyl žádný sound system. Nula!“ popisuje Mirai Navrátil.

Autá s kapelou spolupracovali úžasne. „Všichni troubili, blikali, stěrače stíraly. Za ty dva večery máme v sobě ryzí euforii.“ približuje atmosféru Mirai. Interakcie patria k najzásadnejším aspektom živého vystúpenia a tu boli podľa slov kapely ako z iného vesmíru. „Dechberoucí zážitek byl, když si nás naladili i všichni ti, kteří se podíleli na organizaci, včetně policie, záchranářů, hasičů, a na konci začali úplně všichni blikat. Bylo to krásný!“ spomína Mirai.

Z pohľadu logistiky toľkých áut boli obavy z parkovania a odbavenia, preto sa brány otvorili už o 17 hodine. „Šlo to ale hladce a už před sedmou byl oba dny vlastně plný plac. Hodně nám všichni pomáhali včetně policie, která odvedla skvělou práci,“  komentuje Mirai.

Za dva dni na Mirai do Ostravy prišlo tisíc áut a približne tri tisícky fanúšikov. Je teda možné, že vzhľadom na celosvetovú situáciu odohrala kapela 15. a 16. mája 2020 najväčšie koncerty na svete. Či bude možnosť vidieť show Mirai z auta ešte niekedy, sa uvidí. Kapela o tom zatiaľ premýšľa. Teraz sa Mirai pripravujú na nabitú jeseň, plánujú halové turné na jeseň roku 2021 a začínajú pracovať na treťom štúdiovom albume.

Tituly kapely si môžete kúpiť na www.spinaker.sk.

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*