DomácePop/Rock

Miloš Kopecký a jeho “Známá i neznámá tvář” – jedinečný komplet nahrávok nezabudnuteľného herca.

By in Pop/Rock, Domáce

Miloš Kopecký a jeho “Známá i neznámá tvář” – jedinečný komplet nahrávok nezabudnuteľného herca.

  • Pop/Rock
  • Domáce

V pondelok 22. augusta 2022 si pripomenieme 100. výročie narodenia legendárneho herca Miloša Kopeckého, ktorý sa nezabudnuteľne zapísal do spomienok českého i slovenského divadelného, filmového a televízneho publika, rovnako ako poslucháčov rozhlasových a gramofónových nahrávok.

Práve pre poslucháčov pri príležitosti „stovky“ Miloša Kopeckého Supraphon pripravil špeciálny darček v podobe 2CD-mp3 s kompletom nahrávok z archívu Supraphonu, Českej televízie, Českého rozhlasu, Opusu a tiež zo súkromných zbierok. Dvojalbum vychádza pod názvom „Miloš Kopecký – Známá i neznámá tvář.“

V takmer 20tich hodinách je možné vypočuť si skoro všetko, čo Miloš Kopecký počas svojej hereckej dráhy nahovoril a naspieval sám či so svojimi spoluhráčmi. Úvodom oboch CD sprevádza séria piesní spievaných Milošom Kopeckým na čele s nesmrteľným Mackie Messer. V nahrávkach je Kopecký nielen znamenitým hercom mnohých rolí svetového i českého repertoáru, ale i nesmierne vtipným autorom svojich osobitých poviedok a glos.

Vo výpravnom booklete 2CD-mp3 „Miloš Kopecký – Známá i neznámá tvář“ priaznivci nájdu i fragment z vlastného životopisu, ktorý odkrýva, aký neobyčajne hlboký a inteligentný človek bol Miloš Kopecký. Vložená brožúra je sprevádzaná dobovými fotografiami z archívov Václava Chocholu a Milana Wágnera.

Komplet nahrávok Miloša Kopeckého vybral a zostavil Jakub Kamberský a obsahuje: Dekameron, Epištoly k nesmělým milencům, Byl jsem Petrem Vokem, Dva na Olympu, Umění milovati, O Nosáčovi, Špatně vyučený čaroděj, Literární a jiné poklesky, Obraťte, na druhé straně jsem já, Večer s Milošem Kopeckým, S Mikrofórem v Redutě, Zavěste, prosím, volá Semafor, Za dverami je Miloš Kopecký, Večer s Milošem Kopeckým, Svět Jaroslava Ježka, Miláček Ornifle, Lakomec, Věc Makropulos a desiatky ďalších výstupov a piesní.

Titul vychádza 26. augusta na 2CD-mp3 a v mp3 v edícii, v ktorej už vyšli veľké komplety nahrávok Jana Wericha (Suma sumárum); Miroslava Horníčka (Dobře odtajněný Miroslav Horníček) a tiež Zdeňka Svěráka (Skoro všechno).

Tituly Miloša Kopeckého nájdete na spinaker.sk

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*