DomácePop/Rock

Michal Horák vystúpi 8. apríla naživo pre dobrú vec.

By in Pop/Rock, Domáce

Michal Horák vystúpi 8. apríla naživo pre dobrú vec.

  • Pop/Rock
  • Domáce

Keďže to vzhľadom na okolnosti nie je možné takpovediac tvárou v tvár, čoraz populárnejší český pesničkár Michal Horák ostáva v pravidelnom kontakte s fanúšikmi aspoň v online prostredí. Po sérii úspešných streamov zo svojej izby a klipov, ktoré pravidelne bodujú v trendoch YouTube (aktuálne sa tak deje v prípade zábavnej novinky Prsa, spoločného songu s Pavlom Čadkom), teraz chystá plnohodnotný online koncert. Ten sa uskutoční 8. apríla pod názvom Michalův Lajfstrým v rámci koncertnej série Paláca Akropolis Vyhráváme. Výťažok z dobrovoľného vstupného vyzbieraného prostredníctvom portálu Donio.cz poputuje na konto neziskovej organizácie Sdružení Neratov, ktorú Michal Horák dlhodobo podporuje.

Do Neratova cestujem už odmala a je úžasné, ako sa tam od nuly vybudovalo nádherné miesto na pomoc ľuďom s hendikepom (i s pomocou ľudí s hendikepom). Obe moje sestry sa vydávali v miestnom kostole, mamina tam vedie denný stacionár, ja som tam mal jeden z prvých koncertov, no je to proste srdcovka. Je ale jasné, že posledný rok s celým Združením ako s neziskovkou dosť zamával a okrem iného teraz potrebujú finančnú podporu na zaplatenie opravy chráneného bývania pre klientov. Preto Vám budem skrátka ruky bozkávať, ak prispejete,“ hovorí Michal Horák k charitatívnemu rozmeru svojho Lajfstrýmu, teda podpore Sdružení Neratov, ktoré bolo založené v roku 1992 a jedným z jeho cieľov je obnova pútnického miesta a návrat života do kedysi vysídlenej obce. To všetko spoločne s postihnutými ľuďmi, ktorí v Neratove žijú a pracujú.

Koncert bude skvelou príležitosťou užiť si Michalove obľúbené pesničky z prostredia a s technickým zázemím Paláca Akropolis a z pohodlia vlastného gauča. „Vysielať budeme priamo z Paláca Akropolis v Prahe, a nie cez môj mobil, takže by to mohlo konečne aj vyzerať!“ dodáva s typickým humorom mladý pesničkár.

Na livestream pripravuje hneď niekoľko prekvapení, napríklad v podobe zaujímavých hostí, medzi ktorými samozrejme nebude chýbať jeho verný koncertný súputník, huslista a hráč na cajon Adam Černík, ale tiež niektorí z tých, ktorých môžete poznať z Michalových videoklipov. Tešiť sa môžete tiež na obľúbené songy ako Rande, Je to tak, Hej teto alebo Netušim a ďalšie…

Po veľmi dlhej dobe si zahráme v klube na pódiu, a nie v mojej izbe, šialene sa na to teším. Síce zmizne riziko, že mi do izby trebárs vstúpi otec, ale aj tak to bude pekné, určite sa zastavte!“ pozýva Michal Horák na online koncert, ktorý sa uskutoční v rámci online koncertnej série Paláca Akropolis Vyhráváme. Tá od 6. do 18. apríla ponúkne až 13 livestreamov, ktorých cieľom je okrem iného osláviť fakt, že kultúra i v súčasnej ťaživej situácii stále žije, a tiež predstaviť poriadny kus českej domácej hudobnej scény.

Dobrovoľným vstupným na Michalův Lajfstrým môžete prispieť tu: www.donio.cz/MichalHorak

Tituly speváka nájdete na www.spinaker.sk

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*