Michal Horák vyráža na svoje prvé samostatné turné “Michalova šňůra”.

Michal Horák vyráža na svoje prvé samostatné turné “Michalova šňůra”.
5. marca 2020 spinaker

Michal Horák vyráža na svoje prvé samostatné turné “Michalova šňůra”.

  • Pop/Rock
  • Domáce

Keď vlani na jeseň vydal český umelec Michal Horák svoj albumový debut Michalovo cédéčko, zavŕšil tým jednu pomyselnú etapu svojej doterajšej hudobnej dráhy. Etapu, počas ktorej sa na scéne etabloval ako talentovaný pesničkár so zmyslom pre inteligentný humor a umom vtipne glosovať každodennosť. Hoci počas svojho pôsobenia na hudobnej scéne odohral Michal už nespočetné množstvo koncertov, tento týždeň vyráža na svoje prvé samostatné turné, v rámci ktorého zavíta do sedemnástich českých a moravských miest. A nebol by to Michal, keby si pred turné nepripravil nejakú video špecialitu. Okrem originálnej pozvánky láka fanúšikov tiež novým klipom k obľúbenej Psí baladě:

Tesne pred začiatkom šnúry som ešte vypustil na YouTube takú “blbinu”, na ktorú sa ľudia v poslednej dobe dosť pýtali. Je to síce zase trochu morbídna téma, ale tá historka ma skrátka tak pobavila, že som ju musel zhudobniť. Tak sme vzali kameru a šli do Malostranskej besedy, kde som si to naživo zahral na ich krídle, aby to aspoň vyzeralo,“ komentuje Horák svoj nový klipový prírastok k piesni, ktorá patrí na jeho koncertoch medzi najobľúbenejšie a tematicky nadväzuje na hit Hej, teto!.

Na turné, ktoré sa začína tento víkend a potrvá do konca mája, láka Michal poslucháčov svojím charakteristickým štýlom: „Ahoj, ja som Michal a som pesničkár. Túto jar beriem všetky svoje inštrumenty a idem svoju prvú šnúru, tak prosím príďte, nech to nie je prepadák. Teším sa! S úctou, Čichal.

Základným stavebným kameňom všetkých koncertov bude samozrejme vlaňajší debut s preverenými hi-tovkami ako Netušim (s hosťujúcim Pokáčom) alebo Je to tak, chýbať ale nebudú ani staršie piesne V 7:25 či Vysoškolskej song. Ako však sám Horák podotýka: „Ono na tom Cédéčku zase toľko repertoáru nie je.“ Návštevníci koncertov, z ktorých väčšinu odohrá Horák v sprievode Adama Černíka (husle a cajon), sa tak môžu určite tešit tiež na úplne novinky, ktoré doposiaľ naživo nezazneli.

Horák, študent Učiteľstva pre 1. stupeň na PedF UK, ktorý patrí k predstaviteľom novej pesničkárskej generácie, ktorá sa na scéne objavila po nástupe Tomáša Klusa a Xindla X a radí sa tak k menám ako Pokáč a Voxel, je zároveň známy pre svoj situačný humor i schopnosť improvizácie.

Je teda nadmieru jasné, že ani jeho prvé samostatné turné nebude len o hudbe. Tešte sa na originálne hudobné nápady, príjemnú civilnosť i nákazlivú pozitívnu energiu, čo je kombinácia zaručujúca úsmev od ucha k uchu ešte dlho potom, čo doznejú tóny poslednej piesne. Okrem samotného zážitku si návštevníci Michalovej šňůry budú môcť odniesť i hmotnú spomienku v podobe populárneho pesničkárovho merchandise, v ktorom nechýbajú tričká s vtipnými nápismi či dokonca plyšový škrečok.

MICHALOVA ŠŇŮRA 2020:

7. 3. 2020, Opava – Klub ART
14. 3. 2020, Tábor – Garage
18. 3. 2020, České Budějovice – Slavia Music Club
28. 3. 2020, Ostrava – Kabaret Hrdobci + Voxel a další..
6. 4. 2020, Brno – Kabinet Múz
7. 4. 2020, Brno – Kabinet Múz /VYPRODÁNO/
8. 4. 2020, Plzeň – Zach´s Pub
12. 4. 2020, Klášterec nad Ohří – Velikonoce na Zámku
17. 4. 2020, Liberec – Lidové Sady
18. 4. 2020, Karlovy Vary – Klub Paderewski
24. 4. 2020, Blansko – Katolický dům
25. 4. 2020, Hranice – Zámecký klub
1. 5. 2020, Pardubice – Májové slavnosti
8. 5. 2020, Hradec Králové – Majáles
9. 5. 2020, Mariánské lázně – Club na dvorku
13. 5. 2020, Praha – Vila Štvanice
16. 5. 2020, Kralupy nad Vltavou – Majáles
31. 5. 2020, Sokolov – Den Dětí

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*