DomáceKlasika

Michal Dvořák príde na Slovensko bez Lucie, nenechajte si ujsť jeho ohromujúcu multimediálnu show VIVALDIANNO!

By in Domáce, Klasika

Michal Dvořák príde na Slovensko bez Lucie, nenechajte si ujsť jeho ohromujúcu multimediálnu show VIVALDIANNO!

  • Domáce
  • Klasika

Bratislavu a Banskú Bystricu ovládne hudba barokového génia Antonia Vivaldiho! Multimediálna show VIVALDIANNO pochádza z pera autora, producenta a člena legendárnej skupiny Lucie Michala Dvořáka. Jej nová úprava VIVALDIANNO Shining Venice je pokračovaním megaúspešnej hudobnej show, ktorá dobila svet. Nenechajte si ujsť jedinečný 3D zážitok plný emócií a moderných technológií 20.3.2024 v NTC v Bratislave a 30.5.2024 na štadióne HC 05 Banská Bystrica!

Tri roky svetového turné, 30 svetových metropol a vyše 250 tisíc divákov! To sú úspechy projektu VIVALDIANNO, ktoré teraz prichádza s novou show. Nová verzia Shining Venice vtiahne divákov do mrazivého príbehu barokového génia Antonia Vivaldiho, ktorý sa odohráva v magickej atmosfére rozžiarených Benátok. 3D koncertné predstavenie plné emócií a technológií stiera rozdiely medzi krajinami a kultúrami a je doslova „bez hraníc”. Prvky rocku sa štýlovo prelínajú s barokovou hudbou a najmodernejšími technológiami.

„Nová verzia mi robí veľkú radosť a posúva celý projekt zase o kus ďalej. Neuveriteľná atmosféra Benátok plných svetiel, ktorú sa nám v tejto verzii podarilo vytvoriť, poskytne divákom ešte silnejší zážitok a skvelo dokreslí príbeh a hudbu Antonia Vivaldiho. Rovnako ako bol Antonio vo svojej dobe veľmi inovatívny a moderný, tak sa Shining Venice snaží o aktuálne technické a vizuálne inovácie. Tak ako by to možno urobil sám Vivaldi, keby žil v našej dobe. Snažíme sa umocniť jeho hudobné emócie súčasnými výrazovými prostriedkami s absolútnou úctou k jeho dielu,” vysvetľuje autor projektu VIVALDIANNO, český hudobník a skladateľ Michal Dvořák.

Vizuálna časť prešla zásadným redizajnom. Vďaka najlepším českým animátorom zo štúdia Incognito, ktorí vytvorili nové 3D projekcie a vizuály, sa VIVALDIANNO Shining Venice stalo vizuálnym zážitkom. Dôraz kladú tvorcovia na reflexiu krásy baroka, Benátok a vizualizáciu hudby. Zároveň ponechávajú priestor pre divákovu fantáziu. Show je zameraná na 3D efekty, tanečné prvky a interaktívne projekcie. Shining Venice prekonáva vizuálny štýl svojich predchodcov City of Mirrors a Reloaded aj očakávania svojich tvorcov.

VIVALDIANNO je koncert s príbehom venovaným Antoniovi Vivaldimu, ktorý je určený pre všetky generácie. Hlavnú úlohu nahovorila hollywoodska hviezda a bývalý agent James Bond Pierce Brosnan. Hlas 007 sprevádzajú aj ďalší slávni herci a herečky. Libreto napísal Tomáš Belko, známy český spisovateľ a dramatik, ktorý je kreatívnym riaditeľom Ogilvy Czech.

„Vo VIVALDIANNO hrá množstvo renomovaných českých i medzinárodných sólistov. Pozval som si mená ako Jiří Vodička – koncertný majster Českej filharmónie, Terézia Kovalová – obľúbená mladá česká violončelistka a mnoho ďalších. Show má silnú artrockovú atmosféru vďaka nádhernej zmesi sláčikového kvarteta, elektrických a akustických gitár, klávesov a syntetizátorov, perkusií, etnických hudobných nástrojov a zvukových efektov. Všetci sa tešíme na slovenských fanúšikov v Bratislave a v Banskej Bystrici,“ pozýva tvorca Michal Dvořák.

Nenechajte si ujsť ohromujúcu show VIVALDIANNO Shining Venice, ktorá očarí mladých či starších poslucháčov aj nadšencov klasickej hudby z celého sveta. Ponorte sa do tajomného príbehu a zoznámte sa s milostnými aférami jedného z najväčších hudobníkov všetkých čias. Nenechajte si ujsť VIVALDIANNO Shining Venice 20.3.2024 v NTC v Bratislave a 30.5.2024 na štadióne HC 05 Banská Bystrica! Vstupenky si môžete kúpiť tu: Ticketportal

TS, zdroj Nora Krchňáková

Tituly “Vivaldianno ” nájdete na spinaker.sk

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*