DomácePop/Rock

Matej SMUTNÝ vydáva debutové EP “VAN STORIES” v znamení vzťahov a cestovania.

By in Pop/Rock, Domáce

Matej SMUTNÝ vydáva debutové EP “VAN STORIES” v znamení vzťahov a cestovania.

  • Pop/Rock
  • Domáce

Slovenský spevák a multiinštrumentalista Matej Smutný vydáva svoje debutové EP. Matej najčastejšie nachádza inšpiráciu pre svoje piesne na cestách dodávkou. Odtiaľ vznikol aj názov Van Stories.

Van Stories je zložený zo štyroch skladieb, kde každá predstavuje niečo, čo je podľa autora neoddeliteľnou súčasťou každého vzťahu. Sú nimi radosť (Elixir), smútok (Kitchen Dance), odhodlanie (Fairytale) a závislosť (Psycho Love). „Už som si zvykol na to, že svoje pocity neviem vyjadrovať pri bežnej komunikácii slovami a spontánne. Všimol som si ale, že hudbou ich viem popísať veľmi dobre, niekedy nepriamo, v inotajoch, ale viem!“ hovorí Matej Smutný.

Názov albumu sa odvíja od Matejovej vášne a tou je cestovanie. „Najlepšie nápady ma zastihnú vždy v aute a tak isto to bolo aj so skladbami, ktoré vydávam na EP. Šoférujem svoju dodávku a zrazu ma napadne nádherná melódia, ktorej sa neviem zbaviť.“ Názov Van Stories teda Príbehy z dodávky celkom presne popisuje, kde vznikali základy týchto štyroch skladieb. V znamení cestovania sa nesie aj ďalšia časť vzniku celého Van Stories. Matej EP nahrával v priebehu uplynulých mesiacov na dvoch rôznych kontinentoch, čo komplikovala aj momentálna pandemická situácia. Nie vždy sa tam mohol spevák stretnúť s producentami z Gilkicker Productions osobne, pretože jeden z nich, Rikki Scicluna, žije na Malte a druhý, Jacob Critch, zase v Kanade. Psycho Love a Fairytale, ktoré vyšli ako single si našli svojich poslucháčov okrem Slovenska a Českej republiky napríklad aj v USA a Veľkej Británii.

Na nahrávaní sa podieľala aj Matejova kapela v zostave Martin Bukový, Jozef Smutný, Radovan Oravkin a Samuel Kmotorka.

EP nájdete na www.spinaker.sk

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*